Urban Play ved Køge Søndre Havn

Køge Søndre Havn gennemgår de næste årtier en omfattende byudvikling. Urban Play udstiller fra den 4. maj - 15. september 2012 kæmpe udendørs værker side om side med betonsiloer og industrigrå cement og udforsker på denne måde havnens byrum.

Foto: Happyspace, Snegletrappen, Urban Play


Det særlige landskab af vand, sand og cementgrå industri i Køges Søndre Havn er sat under en kæmpemæssig lup i udstillingen Urban Play, hvor helt nye gemmesteder, mellemrum og udkigsposter er opført.

urbanplay_silo_220.jpgUdstillingen bugter sig igennem havnens rustne og upolerede kvarter. Her har virksomheder flittigt arbejdet, opført betonsiloer og læsset gigantiske tårne af tømmer.

De besøgende har med Urban Play mulighed for at gå på opdagelse i dette særlige miljø og træde ind i værker, som er skabt med udgangspunkt i stedets råstoffer. Her kan man snørkle sig gennem Rebars labyrint af ældgamle pæle, nyde udsigten over vandet ved den store snegletrappe, lavet af Happyspace, eller dyppe tæerne ved Rintala/Eggertssons badepavillon.


Søndre Havn: et byrum i forandring
Havnen gennemgår de næste årtier en omfattende byudvikling. Som led i udviklingen ønsker folkene bag Urban Play at pege på den unikke stemning og tilføje nye poetiske lag og legende fortællinger. Udstillingens udgangspunkt er de mennesker, som bor i området, og derfor er der skabt et omfattende eventprogram for sommeren. De besøgende kan tage med på en opdagelsestur og undersøge hemmelige hjørner af havnen med Keri Smiths værk, spise hjemmerøgede sild fra Jesper Aabilles finurlige og transportable ovn eller mærke lyden ned i tåspidserne fra Monika Gora og Gunilla Bandolins mange klaverer.


Folkene bag Urban Play
Urban Play er en hybrid af særlige talenter. Projektets bagmænd er kurator Charlotte Bagger Brandt, der gennem de seneste år er blevet en forkæmper for kunst i det offentlige rum, og arkitekt Bettina Lamm, fra Københavns Universitet, der forsker i samspillet mellem arkitektur, kunst og byliv. Deres særlige blik for oversete rum og potentialer er sammen med kunstnernes ideer blevet til et fantasifuldt bud på en spektakulær kunstnerisk oplevelse, der lægger op til, at lokale borgere og andre nysgerrige kan lege med.

Kilde: Urban Plays pressemeddelelse: www.urbanplay.dk

Sidst opdateret d. 21. januar 2014

Kommentarer