Nyt inspirationskatalog om fremtidens sunde indeklima

DOWNLOAD katalog med ekspertartikler og best practice eksempler.

Hvad betyder lys-, lyd- og luftdesign for kvaliteten af det byggede miljø, og hvordan kobles design, teknik og brugeroplevelse i det gode indeklima?

AGENDA - fremtidens sunde indeklima giver byggeriets professionelle parter – med særlig tanke på byggeriets praktikere – inspiration til og konkrete eksempler på indeklimaets udformning.

Indeklimaet er et af arkitekturens grundelementer, og vores sansning af lys, lyd og luft er en uundværlig del af den arkitektoniske oplevelse. Gennem ekspertartikler og eksempler på best practice inden for indeklimadesign viser publikationen, at design, teknologi og brugeroplevelse er tæt forbundne, og at det er en forudsætning for en succesfuld udvikling af byggeriet at alle tre aspekter til stadighed holdes i fokus.


INDHOLD

Introduktion ved Torben Dahl, Kunstakademiets Arkitektskole, Institut for Teknologi, Lars Gunnarsen, SBi, Byggeri og Sundhed og Geo Clausen, DTU, Internationalt Center for Indeklima og Teknologi

Best practice om:
Lys ved Merete Madsen og Joachim Stormly Hansen, Grontmij | Carl Bro
Luft ved Thomas Witterseh, Teknologisk Institut
Lyd ved Bo Mortensen, Gade & Mortensen

Cases:
Stenurten
Norddeutsche Landesbank
Ordrup Skole
Bolig for Livet
Børnehuset Dragen
Green Lighthouse
Aller Huset
Naturvidenskabernes Hus
Solhuset
Vibeengskolen


Inspirationskataloget er udgivet af Dansk Arkitektur Center, 2011.

AGENDA kan downloades gratis eller købes i DACs boghandel til 120 kr.

DOWNLOAD AGENDA (pdf)


AGENDA – fremtidens sunde indeklima er udviklet med inspiration fra Erhvervs- og Byggestyrelsens fokus på indeklima samt i forlængelse af DACs funktion som platform for byggeriets parter.


Se forelæsninger om fremtidens  indeklima på ArkitekturTV
Vil du vide mere om indeklima i byggeriet kan du se tre forelæsninger med hhv. Merete Madsen, Grontmij | Carl Bro, Steen Enrico Andersen, PLH Arkitekter samt Thomas Nørgaard, Christensen og Co. Arkitekter og Niels Treldal, Rambøll. Forelæsningerne findes på ArkitekturTV eller i menuen til venstre.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014