Bæredygtige Byer™

West Vancouver: Aktiviteter for hele familien

I Gleneagles kvarterhus er det målet at holde indbyggerne i West Vancouver, Canada, aktive, glade og sunde. Igennem en lang række aktiviteter for både helt små børn op til generationen på 60+ tilbyder huset en aktiv livsstil til dets brugere. På et 2.130 kvadratmeter indendørsareal og i en stor udendørs Adventure park kan folk hike, danse, lege og løbe sig til en sundere livsstil. Og centeret er en succes - siden åbningen i 2003 har interesserede valfartet til huset for at nyde det sociale samvær og centrets mange aktivitetsmuligheder.

sal_boern_midt
Inbyggerne i West Vancouver nyder pladsen til leg og sport i Gleneagles kvarterhus. Foto venligst udlånt af Patkau Architects, James Dow, RAIC, 2005.

I Gleneagles kvarterhus' enorme gymnastiksal, vægtløftningsrum, spinningrum, træningsrum, yogastudie og på de udendørs boldbaner, sportsområde og mange løbestier bliver der trænet, svedt og leget alle ugens dage. Kvarterhuset og dets omgivelser indbyder West Vancouvers indbyggere til en aktiv livsstil uafhængigt af om de har børnene med eller selv har rundet den 3. alder. Bevægelse er i fokus på en lang række af husets organiserede kurser samtidig med at bygningens arkitektur er skabt med henblik på at fremme brugernes muligheder for en aktiv livsstil.

Igennem kvarterhusets eget bookingsystem kan brugerne sikre sig, at der er plads på deres yndlingshold -hvad end der er tale om organiseret hiking eller zumbatimer. Men mange vælger også bare at møde op i centret der summer af aktivitet dagen lang, året rundt. Her kan de lade sig inspirere og shoppe imellem de mange tilbud som det passer dem. De ældste kan træne med Wii og få undervisning i hvordan de holder sig sunde og raske. De boldglade kan vælge imellem basketball, volleyball, indendørshockey og -fodbold. Der er tilbud på alle niveauer med yoga, dans, kickboxing, spinding, pilates og capoeira.

Og hvis forældre har svært ved at få tid til træning er der tænkt over pasningstilbud for de mindste i de timer det varer. Et aktivt pasningstilbud, selvfølgelig, hvor børnene sammen med pædagoger leger udenfor som inde. Ligesom der er sørget for aktiviteter til børn, familier og ældre, så har de unge også rige muligheder for fysiske og sociale aktiviteter. I husets ungdomsklub for 6. og 7. klasser er det ønsket at skabe et sjovt sted for unge at hænge ud med vennerne uden, at det behøver at være foran en computer. Klubben arrangerer blandt andet temafester, basketballturneringer og bordfodbold for de unge der slår vejen forbi.

Cylelryttere slapper af udenfor Gleneagles kvarterhus. Foto af gordonr, august 2010, Flickr CC


Siden Gleneagles Adventure park i tilknytning til huset åbnede i sommeren 2004, har den været et stort hit hos mountainbikere og folk der kører på BMX. I starten bestod parken af dirt-jumps og et cykel-stuntområde, senere kom forbedrede hop, skateboardbane, løbestier og et socialt udendørområde. Adventure parken er unik for byens indbyggere, der her har mulighed for at bruge naturen aktivt i deres leg. Og parken er populær hos hele familien - skatere, cykelentusiaster og løbere valgfarter til parken for at bruge banerne, røre kroppen og nyde det sociale samvær.

Når benene er trætte er der også mulighed for at slappe af i kvarterhuset. Med arbejde i lerværkstedet, alt-mulig-rummet, atelieret eller afslapning i caféen over en langsom kop kaffe kommer pulsen ned. Men selv her, i cafeen, har gæsterne udsigt over de mange aktiviteter i husets gymnastiksal igennem store glasruder og forskudte plan. Udenfor huset, på store terrasser, er livet om sommeren aktivt og de sociale relationer udvikles igennem arrangerede aktiviteter eller spontane grillarrangementer. Præcis som det var ønsket, summer Gleneagles kvarterhus af liv og aktivitet til gavn for byens indbyggere.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014

Kommentarer