Bæredygtige Byer™

Caracas: Svævebane forbinder slumområder med centrum

Caracas, Venezuela, vil via en svævebane skabe sammenhæng mellem et slumområde og resten af byen. Casen præsenterer en innovativ løsning på en ofte ringe infrastruktur mellem slumkvarterer og den resterende by. En tanketank i Caracas står bag ideen, som er ved at blive implementeret. Bæredygtige Byer mener denne case på fremragende vis belyser de sociale perspektiver af mobilitet og transport.

Caracas_City_slum_28_April_2005_By_procsilas_MK_B
Caracas slumområde, 28. april 2005, Af procsilas, Flickr, Creative Commons

I Caracas - som i mange andre byer rundt omkring i verden - breder slumområderne sig omkring hovedbyen. Slumkvarterne i Caracas breder sig op af bjergsiderne og er meget dårligt forbundet med resten af byen. Caracas Urban Think Tank har foreslået en svævebane som en transportløsning.

Projektet vil blive realiseret i slumkvarteret San Augustin, som er et lokalsamfund med 40.000 beboere. Det er samtidig et af byens mest synlige slumkvarterer tæt på universitetet og kulturforummet. Der vil blive bygget 5 stationer og den 2,1 kilometer lange rute vil begynde og ende tæt på andre offentlig transportmidler. En af stationerne indeholder sundhedscenter/lægehus, dagpleje, supermarkeder og rekreative områder. Der er store forventninger til svævebanens påvirkning af de omkringliggende slumkvarterer. 

Caracas Cable car close up 6 April 2007 By Guillermo Esteves_MK C

 

Sidst opdateret d. 21. januar 2014

Kommentarer