Bæredygtige Byer™

Om Bæredygtige Byer

Bæredygtige Byer formidler viden om bæredygtige byer med cases fra hele verden.

About sustainable cities

Sitet giver en direkte og let adgang til viden om bæredygtig planlægning og udvikling af danske og internationale byer til glæde for politikere, planlæggere og interesserede borgere. Gennem best-pratice-cases, artikler, ekspertinterview, blogindlæg, videoklip m.m. kan du finde inspiration til arbejdet med bæredygtig udvikling i din by.

En bæredygtighed udvikling handler ikke blot om miljø, men også om det økonomi og sociale perspektiver. Derfor kategoriserer Bæredygtige Byers cases ud fra temaerne Grøn by, Social by, Energi, Mobilitet, Vand, Affald, Fødevarer, Uddannelse, Masterplan, Økonomi, Sundhed og Bygninger. Ud for hver case finder du baggrundsviden - herunder vigtige læringspunkter fra projekterne, links til yderligere tilgængelig information, involverede parter m.m

Læs mere om begrebet bæredygtighed her


Baggrund
Bærebyer Byer er udviklet og drevet af Dansk Arkitektur Center, der også varetager research og formidling.

Formålet med Bæredygtige Byer er at inspirerer og skabe en fælles forståelse mellem blandt politikere, planlæggere og interesserede borgere og på denne måde være med til at bistå disse interessenter i arbejdet med at planlægge og udvikle bæredygtige byer.

Bæredygtigebyer.dk blev først tilgængelig i en engelsk version i forbindelse med det officielle danske bidrag til den 11. Internationale Arkitektur Biennale i Venedig i 2008, ecotopedia - walk the talk. Den danske udgave blev lanceret i marts 2009. Bæredygtigebyer.dk eksisterede som en selvstændig hjemmeside administreret af Dansk Arkitektur Center frem til 2012, hvor hjemmesiden blev føjet til Dansk Arkitektur Centers hjemmeside.    

Udviklingen af Bæredygtige Byer blev i perioden fra 2008 - 2011 sponsoreret af den strategiske fond Realdania. Fra 2011 og frem drives Bæredygtige Byer som et Public Service projekt i Dansk Arkitektur Center.

Tilmeld dig nyhedsbrev
Du kan også tilmelde dig online nyhedsbrev og få de seneste opdateringer fra Bæredygtige byer og Dansk Arkitektur Center direkte i din mailboks. Nyhedsbrevet findes både på dansk og engelsk.

>> Tilmeld dig nyhedsbrev


Kontakt 
Søren Smidt-Jensen
Projektleder for Bæredygtige Byer
T +45 3264 5474, ssj@dac.dk

Sidst opdateret d. 21. januar 2014