Arkitekturens Dag 2012

Byg skrotmodeller, skab en fantasiby i tape, og bliv fotograferet med din arkitekturmodel i et fotoeksperiment. Eller bliv klogere på fænomenet urban farming, guerilla gartnere og de nyeste klimaeksperimenter. Der er masser af tilbud til både store og små, når Dansk Arkitektur Center fejrer Arkitekturens Dag den 1. oktober. Og det hele er gratis.

Ark_Dag_grønt_stort

Eftermiddag i børnenes tegn
Kl. 15-19 er der hele tre forskellige workshops for ungerne og deres familier at vælge imellem. Man kan være med til at bygge en kæmpe fællesmodel af en fantasiby i tape, der vil vokse sig større i løbet af aftenen. Man kan bygge huse, slotte haver og huler ud af forskellige former for hverdagsskrot, eller man kan få hjælp af dygtige modelbyggere til at bygge sit yndlingssted. Efterfølgende kan man blive fotograferet med sin model inde i en modelby. Man kan også gå om bord i udstillingen "mit værste og mit bedste sted" og se alle de fotos, børn har sendt ind til Palles gavebod i løbet af den seneste tid. Og slutte af med en grøn pizza.

Grøn byudvikling for de voksne
Om aftenen sættes fokus på en af tidens mest markante brugerdrevne tendenser indenfor byudvikling,
Urban farming, hvor man kan møde tre forskellige aktører med hver deres indgangsvinkel til begrebet.  Stadsarkitekt i København, Tina Saaby, fortæller, hvordan kommunen arbejder med borgerinddragelse og grøn byudvikling, Habitats, fortæller om klimaprojektet Vild med vilje og deres arbejde med at fremme en høj biologisk mangfoldighed i byens vilde oaser, og DRs Guerilla Gartnere fortæller om deres aktivistiske tilgang til at forskønne og forgrønne byens uudnyttede arealer.


Dansk Arkitektur Center har selvfølgelig også gratis adgang til udstillingen Show Me Your Model hele dagen, og boghandlen DAC& BOOKS/SHOP holder åbent til kl. 21 med gode tilbud. I DAC Cafe kan man bl.a. skifte aftenmaden ud med grønne pizzaer.


Se hele dagens program her (PDF)


Arkitekturens Dag i hele landet
Hold også øje med Arkitektforeningens kalender, hvor du kan finde information om arrangementer i hele landet på Arkitekturens Dag. Blandt andet bliver et nyt havneområde i Silkeborg indviet, i Randers er der rundtur på den nyetablerede Jens Otto Krags Plads, og i Herning kan du komme tættere på tekstilindustriens arkitektur på en guidet rundtur fra baggårds- og garagefabrikker til de store industrianlæg.


Dato og tid:
den 1. oktober 2012 kl.15-21

Sted: Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27b, 1401 København K

Tilmelding: Nødvendig. Tilmeld dig her

Pris: Gratis

Kontaktperson i Dansk Arkitektur Center: Projektleder Birgitte Sandhagen, bsa@dac.dk, og DAC& LEARNING Malene Abildgaard, mab@dac.dk

Sidst opdateret d. 21. januar 2014