Copenhagen X Galleriet

Amager Strand

Bølgeskvulp, beachvolley og strandpromenadeliv – blot nogle minutter fra Kongens Nytorv med Metroen. Med Amager Strand er dette nu en realitet.

Amager Strand består af stranden langs Amager Strandvej, en lagune, en ø og parkerne 10-øren og 5-øren. Øen er 2 km lang og lagunen er 400 m på det bredeste sted. Midt på øen er der placeret strandstationer, der er betonbygninger med toiletter, kiosker mv. Strandstationerne fungerer også som udkigssteder, hvor man kan få et fantastisk blik ud over de store skibe på Øresund, Øresundsbroen eller flyene, der lægger an til landing i Kastrup.

Den nye ø er opdelt, så man i nord mødes af et landskab med klitter og i syd finder et mere parklignende anlæg. Smukt forarbejdede gang- og cykelbroer leder over til den nye ø i nord og midt på øen. I syd er det muligt også at køre over til øen i bil. Dette uden dog på nogen måde at ødelægge naturen og oplevelsen af udsyn, luft og saltvand.

Rekreative muligheder

Hele Amager Strand er fredet som rekreativt område, og med den nye strand har hovedstaden fået et nyt rekreativt område, der kan bruges året rundt.

Der er mulighed for at spille beachvolley, surfe, flyve med drage og vinterbade. I forbindelse med anlægget af Amager Strand blev den gamle badeanstalt, Helgoland, revet ned, men den er nu genopført ud for den nye kyst.

30 år undervejs

Københavns Kommune har siden midten af 1970'erne arbejdet med mulighederne for at etablere en bredere strandpark med større vanddybde ud for stranden. I 1988 blev der af lokale kræfter udarbejdet et forslag til en udvidet strandpark, den såkaldte Rivieraplan. Det endelige grundlag for Amager Strand blev beskrevet af en arbejdsgruppe under Københavns Kommune i 2000. I foråret 2003 vedtog Københavns Kommune, Københavns Amt og Frederiksberg Kommune en finansieringsaftale og snart efter blev Amager Strandpark I/S stiftet. 

Sidst opdateret d. 21. januar 2014