Copenhagen X Galleriet

Bellahøj Svømmestadion

Bellahøj friluftsbad er blevet udvidet med markant overdækning

Et af de Københavnske friluftsbades moder, Bellahøj friluftsbad, skal have et ansigtsløft. Det 50 år gamle bad undergår i forbindelse med byfornyelserne en større renovation og udbygning. I fremtiden skal det både kunne bruges som almindelig svømmehal og være egnet til større svømmestævner og konkurrencer.

Modelleret landskab

Det nye bad er tegnet af Arkitema A/S, som vandt konkurrencen, der blev afholdt af Københavns Kommune. Tegnestuen har taget udgangspunkt i Bellahøjparken og Bellahøjhusene, som omgiver det nuværende friluftsbad, så det nye anlæg kommer til at afspejle deres bymæssige og landskabelige kendetegn.

Friluftsanlægget skal fremstå som et modelleret landskab, der former sig som en række mindre rum. En tagflade spænder henover det modellerede landskab og overdækker de indendørs bassiner. Anlægget får ved taget et markant horisontalt udtryk, der gør det til en aktiv medspiller til Bellahøjmarken og en respektfuld modspiller til Bellahøjhusene.

1000 tilskuerpladser

Det nye anlæg skal indgå som en naturlig udbygning af det eksisterende bygningsanlæg. Anlægget skal være overskueligt og tilgængeligt, og have mangfoldige oplevelsesmuligheder. Badet vil fortsat have friluftsaktiviteter og to af de eksisterende bassiner bevares.

Byggeriet disponeres med en svømmehal med et 50 meter langt svømmebassin, et undervisningsbassin og et udspringsbassin. Hertil kommer der ca. 1000 tilskuerpladser. Et solbadningsområde vil desuden etableres og give solglade badegæster mulighed for at slappe af under blå himmel.

Internationale ambitioner

Visionen er, at Bellahøj Badet med sine nye funktioner, kan markere København nationalt og internationalt. På en lidt mindre københavnsk skala skal svømmehallen understøtte og fremme lokalområdets særlige kvaliteter og identitet. Det skal markere sig som et mødested og derved styrke Brønshøj som et attraktivt byområde.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014