Copenhagen X Galleriet

Boligslangen

Boligslangen er det største boligprojekt i Ørestad og består af knap 300 boliger samt en integreret daginstitution.

Boligslangen er det største boligprojekt i Ørestad og består af knap 300 boliger samt en integreret daginstitution. Slangen har fået sit navn fordi, den bugter sig gennem landskabet i Ørestad Nord. Flere steder fletter Boligslangen sig sammen med den såkaldte landskabelige kanal, der løber gennem området fra Københavns Universitet, forbi DR Byen og ud til Grønjordssøen.

To bebyggelser mødes

Det helt særlige ved Boligslangen er, at der under et fælles tag findes to forskellige bebyggelser: Fælledhaven, der er tegnet af DOMUS Arkitekter A/S og Universitetshaven, der er tegnet af Arkitema. Fælledhaven består af almene boliger og Universitetshaven af ejer- og andelslejligheder. I forhold til meget andet alment byggeri er der i Fælledhaven lagt stor vægt på fleksibilitet og beboerindflydelse. For eksempel kan væggene placeres flere steder alt efter, hvor mange værelser beboerne ønsker. Universitetshaven opføres som to huse, hvor taget svæver hen over åbningen mellem de to huse og dermed opretholder indtrykket af en lang boligslange.

Vandret frem for lodret

I stedet for at tænke i lodrette opgange er Boligslangen tænkt vandret. Langs Fælledhaven er der gangbroer, der dels fungerer som adgang til de enkelte lejligheder dels som opholdssteder og terrasser for beboerne. På Universitetshavens facade løber en hvidpudset sokkel langs hele byggeriet, hvilket er med til at understrege de vandrette linjer.

 

 

Sidst opdateret d. 21. januar 2014