Copenhagen X Galleriet

Fælledparkens Skatepark

En af Nordeuropas bedste og største skateparker ligger midt i København. Parken har skateboardbaner på 4500 m² med en glat og jævn betonoverflade.

Skateparken er inddelt i tre sværhedsgrader, så både nybegyndere, øvede og professionelle kan blive udfordrede.

Det nye skater-område er et led i Fælledparkens omfattende renovering, der skal forvandle parken til en moderne park med rum til oplevelse, deltagelse i forskellige aktiviteter og afslapning.

Renoveringen gennemføres på baggrund af en gave fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, som Københavns Kommune fik i anledning af Fælledparkens 100 års fødselsdag i 2009.

Åbent og aktiverende byrum

Den nye skatepark overtager grunden for den gamle skaterpark fra 1988, der lå i hjørnet af Fælledparken.

Med det nye område vil man skabe et nyt og aktiverende byrum i København med udfoldelsesmuligheder for unge fra hele det storkøbenhavnske område.

Skateparken er visuelt og landskabeligt åbnet op, så de spektakulære aktiviteter er mere synlige for Fælledparkens øvrige publikum end de har været før. Denne åbenhed samt en forbedret belysning skal medføre en større følelse af tryghed, når man opholder sig i området. 

Brugere på hjul inddraget

Skateparken er moderne og tilpasset de nyeste tendenser inden for skatekultur. Det er både et udfordrende og spændende skateanlæg, der tilgodeser en række forskellige brugere - streetskatere, rampeskatere, bmx'ere, rulleskøjteløbere m.fl. Derfor valgte man netop at inddrage netop disse brugere i udformnings-processen. Ved at dele ud af deres erfaringer og komme med nye idéer kunne brugerne præge processen, og være med til at skabe de første tegninger af området.

Processen er derefter blevet overtaget af landskabsarkitekter og ingeniører samt skatedesignere fra Danmark og USA, som alle har været med til at udarbejde det endelige projekt. Danske Rune Glifbjerg, en af verdens bedste professionelle skatere, har udover ovenstående parter været med i udviklingen af nogle af de mest tekniske svære elementer i skateparken.

 

Se også Fælledklubhuset og Tårnlegepladsen, der også ligger i Fælledparken.

Sidst opdateret d. 2. april 2014