Copenhagen X Galleriet

Frederiksberg Gymnasium

Frederiksberg Gymnasium udgør sammen med en række andre projekter et , dynamisk samlingspunkt på Frederiksberg.

Frederiksberg Gymnasium udgør sammen med Handelshøjskolen, Frederiksberg Hovedbibliotek, Frederiksberg Centret, Falkoner Centeret og Frederiksberg Metrostation et nyt, dynamisk samlingspunkt på Frederiksberg. Gymnasiet indgår i Frederiksberg Kommunes vision for området omkring Frederiksberg Metrostation som et nyt knudepunkt og mødested for handel, kultur og uddannelse.

Samspil med de nye pladser

Gymnasiet er del af den overordnede helhedsplan for Frederiksbergs Nye Pladser. Det har åbne facader, som spiller sammen med omgivelserne og pladserne, og gymnasiets aula og kantine vender ud mod det omkringliggende byrum. Facaden er 50 meter lang og tre etager høj. Fra aulaen er der via brede trapper adgang til flexrum og gymnastiksal i underetagen og via en bred trappe adgang til overetagerne, der er lyse og transparente. Samtidig fastholdes Frederiksbergs lokale udtryk i form af små grønne oaser, haveanlæg, der inde i bygningen udgør 'skolegårde'.

Fleksibel og transparent

Gymnasiets to øverste etager er udformet som en studieby med visuel kontakt på tværs af gange og de indvendige gårdrum. En vifte af åbne og mere lukkede rum giver en høj grad af fleksibilitet til undervisning og gruppearbejde.

Frederiksberg Gymnasium er bygget til at leve op til de nye ideer om Det Virtuelle Gymnasium - undervisning, der konstant inddrager moderne informationsteknologi. Rektor på Frederiksberg Gymnasium Jannik Johansen er yderst tilfreds med bygningen der har været i brug siden 2004: 'De fleksible rum og den åbne struktur giver mulighed for at bruge de nyeste undervisningsmetoder. Desuden er eleverne meget glade for de transparente rum og lysvirkningerne. Det, at man kan se hinanden, giver en god stemning og en tryg skole,' fortæller han.

Gymnasiet huser 650 elever og 80 lærere.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014