Copenhagen X Galleriet

Frederikskaj

Boligbebyggelsen Frederikskaj ligger i den gamle Teglværkshavn. De kobberklædte bygninger rummer i alt 152 lejligheder fordelt i to bygninger med hver seks opgange.

Med de karakteristiske glasaltaner, kobberfacaden og døre, og vinduer i hårdttræ, bidrager bygningen med en varm atmosfære til området omkring Teglværkshavnen.

Vandet reflekteres inde i bygningen

Dissing+Weitling vandt arkitektkonkurrencen i 2005 med forslaget om at etablere en ny kanal der trækker vandet helt ind til bebyggelsen. Husene er placerede optimalt i forhold til sol og udsigt omkring den nye kanal. Kanalen har anløbspladser for kajakker og et bredt trappeanlæg med trin der leder direkte fra vandet og op til et lille torv i midten af bebyggelsen. En fælles bygning står ned til kanalen med køkken, åben pejs og kajakudlejning for beboerne. Bygningen har en åben facade, hvor vandet reflekteres i de store vinduer - en effekt der skal øge den unikke oplevelse af at bo ved vandet.

Reference til historiske bygninger langs havnen

Med tiden vil facaderne patinere og skifte til den karakteristiske irgrønne nuance. Dermed vil der blive skabt en reference til de historiske kobbertårne og -tage langs Københavns havnefront.

Bygningen vandt 'European Copper in Architecture Award' i 2008.

 

 

 

Sidst opdateret d. 21. januar 2014