Copenhagen X Galleriet

Gemini Residence

Ombygningen af frøsiloen i Havnestad i København er et eksempel på, hvad de tidligere industribygninger i Københavns Havn kan bruges til.

De tre siloer - frøsilo, Wennberg Silo og pressesilo - var alle engang en del af Sojakagefabrikken. Nu er de alle tre bygget om til boliger.

Begrænsninger skaber kreative løsninger

Den gamle frøsilo bestod af to rå og nøgne betoncylindere med en diameter på 25 meter. Udfordringen ved ombygningen af siloen har netop ligget i denne nøgenhed. Hvordan bevare siloens autencitet samtidig med ønsket om fornyelse? Det var vanskeligt at skære store åbninger i betonringene f.eks. til høje døråbninger. Hvis man placerede lejligheder inde i siloerne, ville de blive indadskuende i forhold til de omgivelser, der opfordrer til udsyn og udsigt.

Derfor er lejlighederne placeret uden på de to betoncylindere. Herved opstår nye fordele ved bygningerne som med ved glasvægge og en bred altan med glasværn får maksimal udsigt over havnen og byen. Begge silokerner er dækket med en ny type klimaskærm udført i gennemsigtigt folie, hvorved der opstår et lobbyrum i hele bygningens højde, hvor beboere og besøgende kan bevæge sig op og ned.

Sidst opdateret d. 7. april 2015