Copenhagen X Galleriet

Halfdansgade 8

På Islands Brygge har Danielsen Architecture tegnet et mindre kontorhus, som på legende vis blander motiver fra nabobygningerne med tidens krav om åbne glasfacader i erhvervsbyggerier.

I Halfdansgade på Islands Brygge har Danielsen Architecture tegnet et mindre kontorhus, som på legende vis blander motiver fra nabobygningerne med tidens krav om åbne glasfacader i erhvervsbyggerier.

Som en slags hyldest til det typiske københavnske tagprofil bryder det nye kontorhus fuldstændigt med den moderne tradition for store, glastunge erhvervsdomiciler. Nok er der glas i den ene facade, men bygningens materialer og form i øvrigt læner sig meget mere op det blandede industri kvarter, det er en del af.

Udfordrende omgivelser

Det nye hus er blevet til på trods af en udfordrende grund. Det ligger mellem Islands Brygges boligkareer, to industribygninger og Hans Tavsens Kirke. Huskroppen opfanger retningerne i nabobygningerne med folderne i taget, der mimer Halfdansgades tagrygge. På den lange led spidser huset til ud mod gaden og åbner på den måde op mod det bagvedliggende gårdrum.

Som i gamle New Yorker-lofts er bygningen åbnet øverst til kip. Væggene er fleksible og rummene kan ændres fra små kontorer til storrum efter behov. I nabohuset er der indrettet kantine for de ansatte i bygningen

 

Et hus i tombak og glas

De gennemgående materialer er glas og tombak, som er en kobberlegering med en brunrød farve. Husets markante, takkede tag er mod Halfdansgade foldet og trukket ned langs gavlen og stopper en halv meter over fortovet. De sydvendte vinduer har indbygget solafskærmning og højreflekterende termoglas. Derfor er facaden i dagslys næsten ugennemsigtig. Den nordlige glasfacade er mere åben og tillader mere sollys at strømme ind.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014