Copenhagen X Galleriet

Høje Torv

At stå på ski, hente sit juletræ, se Fri Film eller blot nyde stjernehimlen – på toppen af stormagasinet Magasins tag.

Det kan lyde som scener fra en science fiction film, men ikke desto mindre har arkitekterne fra Tegnestuen PLOT tegnet og regnet sig frem til, at det er fuldt ud muligt, lovligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt at etablere et nyt byrum på taget af stormagasinet.

Nytænkning

I et langt flow nede fra det såkaldte blomstertorv på Bremerholm, skal det være muligt via en udendørs rulletrappe at komme op på toppen af Magasin. Magasins taglandskab er et kuperet terræn med store niveauspring. Det er netop udgangspunktet for ideerne bag Høje Torv, der er konstrueret og tænkt med udgangspunkt i disse forskydninger. Forskydninger, der ud over en anderledes arkitektur, giver Torvet mange muligheder for forskelligartede aktiviteter.

Bedre Byrum

Visionerne tog form i forbindelse med projektet 'Bedre Byrum' igangsat af Fonden Realdania i 2002. Projektet havde kvaliteten af byens rum som fokus og appellerede til landets kommuner om at indsende forslag til eventuel senere realisering i samarbejde med fonden. 23 projekter blev udvalgt til videreudvikling - heriblandt Høje Torv.

Med projektet Høje Torv har PLOT været med til at sætte fokus på, hvordan man kan bruges byens tage til offentlige rum.

Projektets status

Selvom både kommunen og Magasin oprindeligt var meget interesserede i ideen, har problemer med finansieringen gjort, at projektet i dag ligger stille. Som det ser ud nu, vil Magasin skulle stå med størstedelen af anlægs- og driftsomkostningerne, og det er usikkert, om projektet vil være rentabelt ud over de tre sommermåneder.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014