Copenhagen X Galleriet

Mikado House

Mikado House ligger på pladsen mellem KUA og ITU i Ørestad Nord. Inspirationen er taget direkte fra spillet af samme navn, hvor mikadopindene hele tiden danner nye forbindelser på kryds og tværs.

På den måde er spillet en analogi på vidensdelingen, de synergiskabende fællesskaber og den netværksdannelse, som lejerne i Mikado House kan nyde godt af både internt i huset og med universiteterne og DR som naboer.

Det er Arkitema, der står bag Mikado House. Karakteristisk for deres arbejde er der lagt stor vægt på rummenes fleksibilitet. Som lejer kan man i bredt omfang selv vælge indretningen af sine kvadratmeter: åbne kontorer eller celler, stillerum, loungeområder og intern cafe? Kontorerne er placeret rundt om det store atrium, der er husets centrale del. Husets to fløje er åbne ud mod atriet, så der er visuel forbindelse mellem etagerne. Atriet er funktionsinddelt i hhv. en "High Touch Zone", en "Low Touch Zone" og en "Touch Down Zone". Grundtanken er, at indretningen af uformelle mødesteder og rekreative opholdssteder rundt omkring i huset netop vil optimere vidensdeling og networking på tværs af virksomheder.

Arkitema er flyttet ind

Arkitema tror så meget på projektet, at de selv har lejet sig ind på to etager. I alt er der indrettet kontorlokaler på de øverste fem etager, mens der i stueetagen kommer en restaurant, en café, en dagligvarebutik og en række mindre, udvalgte butikker.

Mikado Pladsen og Containerbutikker

Mikado House kan siges at opsummere de seneste års "midlertidige" aktiviteter på grunden. Først var der Mikado Pladsen, der i 2005/2006 tjente som rekreativt byrum for de mange brugere af området. Og i 2008 blev fire butikker indrettet i ombyggede containere da beboere og brugere i høj grad havde efterspurgt detailhandel i denne del af Ørestaden. Containerne fungerede ydermere som skærme, mens opførelsen af Mikado House var i fuld gang.

Behovet for detailhandle vil i endnu større udstrækning blive opfyldt, nu når Mikado House er indviet og der så småt kommer gang i stueetagen.

ØRESTADS HISTORIE

1992: Ørestadsloven vedtages.

1993: Ørestadsselskabet dannes.

1994: International arkitektkonkurrence om Ørestad .

1995: Ørestad masterplan (ARKKI) vedtages.

1996: Lokal og regional planlægning. Metrokontrakt underskrives.

1997: Grundsalg begynder. Byggeri af Metro begynder.

1999: Første bygning i Ørestad .

2002: Metro åbner til Ørestad .

2004: Fields åbner. Første indflyttere.

2005: Byggeriet boomer. Lokalplan for Ørestad Syd.

2006: Grundsalg i Ørestad Syd. Rekordsalg af byggeret.

(kilde: Berlingske Tidende 24. april 2007)

Sidst opdateret d. 21. januar 2014