Copenhagen X Galleriet

Ny Nørrebropark

Den nye Nørrebro Park adskiller sig fra byens andre grønne områder ved at være en såkaldt bymæssig park, som integrerer aktiviteter og elementer fra de omkringliggende bykvarterer.

Den nye Nørrebro Park adskiller sig fra byens andre grønne områder ved at være en såkaldt bymæssig park, som integrerer aktiviteter og arkitektoniske elementer fra de omkringliggende bykvarterer. Eksempelvis i forbindelse med de to markedshaller, der er placeret i hver ende af den langstrakte park. Hallerne er konstrueret som overdækkede pavilloner, hvor der kan holdes mindre koncerter, basarer og loppemarkeder.

Nyt og gammelt blandes

Der er gode muligheder for at være aktiv i den nye park. Af nye faciliteter i projektforslaget kan nævnes to klatretårne, en skatebane, en beachvolleybane og et soppebassin. Samtidig har man bevaret flere af de elementer i parken, som mange tidligere satte stor pris på. Eksempelvis den fredede lindeallé, der løber langs parkens cykelsti, fodboldbanerne og den lille blomsterhave ved Hillerødgade, der kaldes Rosenhaven.

Forskellige rum og miljøer

Den ny park fremstår som et alsidigt og afvekslende sted, hvor man som cyklist vil opleve at bevæge sig igennem forskellige rum. På tværs af parken er etableret et antal rumdelere i form af læhegn bestående af træer og buske.

Landskabsarkitekt Steen Høyer, som står bag projektet, håber at cyklisterne vil få lyst til at standse op og opleve aktiviteter og beplantninger i de forskellige miljøer. 'Jeg vil gerne have, at Nørrebroparken skal være et sted, hvor man kan mødes og lære noget nyt blot ved at kigge på andre. Noget af det mest interessante i verden er jo at kigge på andre og spejle sig selv i dem', siger Steen Høyer.

100 faner med logo

Et af den nye parks mest opsigtsvækkende elementer er omkring 100 høje flag eller faner, som er placeret gruppevis forskellige steder i området. Tanken er, at der hvert år skal udpeges et nyt logo for parken, som skal pryde fanerne. Logoet findes ved at udskrive en konkurrence blandt lokalområdets beboere, og logoet skal skiftes hvert år på parkens fødselsdag.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014