Copenhagen X Galleriet

Punkthuse

Tre grønlige organiske former er skudt op på stribe i den sydlige del af Tuborg havn.

Bygningerne indeholder kontorer i seks etager med udsigt over Øresund. De buede facader afspejler vandets bølger, og de store glaspartier skal sikre rigeligt med lys i kontorerne.

Bølger af glas

De tre punkthuse er alle udformet ud fra den samme grundidé. Stueetagen fungerer som en bred base, som resten af bygningen hviler på. Efter sjette etage snævres toppen ind for at give plads til en penthouseetage.

Facaden på de tre huse er lavet i individuelle bølger, som gør, at ingen af bygningerne er ens. Bølgerne er skabt af lyst ornamenteret glas, der kommer til at minde om vandets bevægelser udenfor. Vinduerne strækker sig i en stribe mellem de ornamenterede bølger, så dagslyset kan komme ind i bygningen fra alle sider.

Lys inde og ude

Indvendigt er de tre punkthuse samlet om en kerne, som forbinder etagerne via trappe og elevator. På hver etage er der mindst en åbning i gulv og loft, som giver en visuel forbindelse mellem bygningens forskellige niveauer. Alle arbejdspladserne er placeret langs vinduerne for at udnytte dagslyset.

Stue- og penthouseetagen kan den enkelte lejer vælge at udnytte til at lave terrasser.

 

Tuborg syd

Bygningerne lejes ud til en række virksomheder, der alle har adgang til parkering i tre etager under jorden. Det enkelte hus fungerer selvstændigt, men sammen kan de tre punkthuse også fungere som et stort domicil.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet byggeriet, som sammen Horten og Saxo Bank skiller sig ud rent arkitektonisk i den sydlige del af Tuborg havn.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014