Copenhagen X Galleriet

Sejlhuset

Bag de farverige facader gemmer sig et byggeri til alle generationer

Sejlhuset er ét af de nye byggerier i Ørestad, der grænser direkte op til Øcity Bypark - den nye offentlige park for de mange tilflyttere i Ørestad City. Bygningen stod klar til indflytning i februar 2008 og giver plads til en dagsinstitution og 118 boliger.

Når man ser bygningen, er man ikke i tvivl om, hvorfra Sejlhuset har fået sit navn. Særligt iøjnefaldende er nemlig de kulørte skærme af tekstil, som pryder facaden. Skærmene er anbragt på skinner og kan køres frem og tilbage langs altanernes kanter, for dermed at levere den rette mængde sol, skygge og læ til de 8 til 12 etager.

I den dyre ende

"Her bygger vi ikke til de økonomisk svage - snarere tvært imod, men vi bygger til gengæld gode alternativer til de meget høje ejerpriser, der er i København." Sådan udtalte formanden for Boligselskabet KSB, Hanne Larsen sig, da grundstenen til Sejlhuset blev nedlagt i et fællesskab med de Samvirkende Boligselskaber, SAB den 1. juni 2006.

Sidste gang KSB var med til at bygge, handlede det om skæve boliger til skæve eksistenser. Med en husleje på 8.400 kr. om måneden for en 97 m2 stor bolig hører Sejlhusets lejligheder til i den forholdsvist dyre ende for almene lejeboliger. Engagementet i det både større og dyre byggeri i Ørestad var et forsøg, fordi det - som formanden udtalte - virkede oplagt at tilbyde "en mulighed for et godt fællesskab (...) i hjertet af den nye bydel."

 

Fra junior til senior

Sejlhuset er helt fra starten tænkt som et byggeri med flere funktioner til alle generationer. I stueetagen bygges der fællesarealer foruden en vuggestue til 60 børn. Vuggestuen står Københavns Kommune bag. Lejlighederne er familieboliger, og alle lejligheder er gennemlyste og udstyret med to altaner.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014