Copenhagen X Galleriet

Svanemøllestranden

Østerbro har fået et blå åndehul i Svanemøllebugten. Den nye strand tager nu imod solbadere, vinterbadere og andre vandhunde.

Den var langt tid undervejs, men nu har den nye strand i Svanemøllebugten taget imod solbadere, vinterbadere og andre vandhunde siden sommeren 2010.

Nyt liv til strandpromenaden

Med sin 130 meter krumme bademole og 4000 kvm børnevenlige sandstrand, har Østerbro fået sit blå åndehul i Svanemøllebugten. Stranden har fint sand og ligger som en trekant mellem den gamle strandpromenade og den nye mole, der indbyder til udspring med hele fem stiger langs molen. Den krumme og bredde mole er bygget i hårdt træ med asfaltbelægning og en fast sydvendt bænk i hele længden sikrer at man ikke får lyst til at springe ud i hovedet på de andre svømmere i den mere rolige side.

Den gamle strandpromenade har får helt nyt liv og virker nærmest sydeuropæisk. Langs promenaden - under kronerne af tætte træer - er der indrettet 200 cykelparkeringer til de mange cyklende badegæster. Der er ligeledes opført en mindre bygning med toiletter og livredderfaciliteter og Svanemøllebugtens Vinterbadeklub arbejder på højtryk for at få etableret en sauna til Østerbros vikinger, der godt kan lide en kold dukkert. Arkitekterne har tegnet molen så den kan udvides med flere platforme og udspringstårne. Og det kan der nok godt blive brug på den allerede populære badestrand.

Rent vand i bugten

Københavns Kommune har de senere år brugt rigtigt mange ressourcer på at stoppe udledningen af spildevand i havnen. Og det er også en af årsagerne til at strandprojektet i sin tid blev forsinket. For at sikre rent badevand, er der bygget et underjordisk bassin med en ny rensningsteknologi, hvor stærkt ultraviolet lys dræber bakterierne i vandet. En sikker rensningsmetode helt uden brug af kemikalier.

København - en rigtig badeby

Med den nye strand ved Svanemøllen har København fået endnu by-strand, som supplement til de store succeser ved Amager Strandpark og Havnebadet på Islands Brygge.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014