Copenhagen X Galleriet

Tivolis Koncertsal

Efter at have været under renovering i 10 måneder genåbnede Tivolis Koncertsal i november 2005 til anerkendende ord fra de fleste avisers arkitekturanmeldere.

Den traditionsrige koncertsal har været under kærlig behandling af tegnestuen 3XN. Sceneområdet er blevet udvidet og sæderne ompolstret, men både salens akustik og respekten for den oprindelige udformning fra 1956 er bibeholdt. Eksempelvis er de originale farver genskabt, så salen i dag fremstår i gul, grøn, rød og i guld. I det hele taget afspejles den gamle haves særlige værdier af lys(t), leg og kvalitet på en fornem måde, hed det i Politiken, hvor Karsten R. Ifversen kaldte den nye koncertsal for 'meget tivolisk'.

Tropefisk i kælderen

Den mest markante arkitektoniske tilføjelse er et nyt, lyst indgangsparti i 3 etager, der er formet som en cylinder og beklædt med snoede lameller, der minder om serpentiner. På øverste etage er der etableret en bar samt indgang til selve koncertsalen. I midten er der café, hvorfra der om sommeren vil være udgang til en terrasse, og nederst er der endnu en bar samt indgang til foyeren.

Ovenpå koncertsalen er der placeret en loungebar med udsigt over Plænen, og i kælderen under salen er der indrettet garderobe i den tidligere spillehal. Garderoben domineres af intet mindre end Europas største saltvandsakvarium. Det 30 meter lange akvarium fungerer som hjem for over tusinde farvestrålende tropefisk og en håndfuld revhajer, der kan opleves med en kopi af et australsk koralrev i baggrunden.

Indgang gennem haven

Én af målsætningerne med renoveringen var at integrere koncertsalen bedre i Tivoli. Derfor blev den gamle indgang mod Tietgensgade sløjfet, så alle koncertgængere i dag skal bevæge sig gennem selve forlystelseshaven. Mod Tietgensgade er der i stedet blevet plads til et nyt, stort øvelokale til musikerne, og der er planer om at indrette restaurant.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014

}