Copenhagen X Galleriet

VM Husene

Forestil dig at bo i en bygning formet som bogstavet V eller M.

Det har intet med verdensmesterskaber at gøre, men er derimod tegnestuen PLOT's bud på, hvordan man skaber mest mulig lys og udsigt til flest mulige beboere. I august 2005 flyttede de første beboere ind i M-huset - det ene af de to spektakulære 4-12 etages huse, udformet i beton, glas og stål. 'Jeg er helt vild med udsynet over de store arealer, man får i det her utraditionelle etagebyggeri. Man har jo en sigtelinie på flere kilometer', siger Lars, som den 1. august 2005 flyttede ind i M-huset i en ejerlejlighed på 98 m².

1-værelses med lys og luft

Hver lejlighed i V-huset har en spids, trekantet altan med panoramaudsigt mod syd og rum med op til fem meter til loftet. For ikke at begrænse lyset og fornemmelsen for rum og luft, er der ingen skillevægge. Så alle lejligheder er 1-værelses. Udenfor er der også tænkt i rum og luft. Derfor er V-huset hævet op på fem meter høje søjler. På denne måde skabes der lys og åbenhed i det nordlige gårdrum. På den sydlige side danner bebyggelsen en lun og solrig forhave til VM-beboerne.

Unikke boligformer

VM-husenes utraditionelle design skaber rum for individualitet. V-huset har 40 og M-huset 36 forskellige typer lejligheder, og de fleste breder sig i flere plan. Som klodser i forskellig størrelse og form er lejlighederne flettet ind i hinanden på en måde, der giver plads til arkitektoniske overraskelser, men også stiller krav til indretningen.

I marts 2005 åbnede VM-husene således et 'laboratorium for moderne boligdesign', hvor Bo Bedre, Ikea, PLOT, Interstudio, en gruppe studerende fra Danmarks Designskole og et samarbejde mellem Green Square og Room Spirit gav 6 forskellige bud på, hvordan de atypiske lejligheder kan indrettes.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014