Arkitekturløbet 2010

 

Arkitekturløbet 2010

Foto: Andreas Hammershøj

1000 mennesker deltog torsdag den 20. maj i Arkitekturløbet 2010

I år gik turen rundt til ny arkitektur og nye byrum på Østerbro. Løbet blev skudt i gang på Amerika Plads og undervejs på den 6,2 km. lange rute kom deltagerne blandt andet igennem Fyrtårnet, Nordlyset, Harbour House i Nordhavnen og Charlottehaven.

Vejret var flot, stemningen var god og efter løbet var der grillpølser og jazz-musik til alle deltagere.

"Det er 3. år vi holder løbet, og i år valgte vi at løbe på en del af Østerbro, som de seneste par år har udviklet sig fra at være et gammel havneindustriområdet til nu at stå som en helt ny bydel. Vi kom også et smut forbi Nordhavnen, som jo er det næste store område i København, der skal byudvikles", siger Kasper Egeberg, projektleder på Arkitekturløbet.

Lokalt samarbejde
Arkitekturløbet 2010 tog løberne tæt på og igennem en række spændende arkitektoniske pejlemærker på Østerbro, Amerika Plads og i Nordhavnen.

Løbet blev desuden lavet i et tæt samarbejde med lokal Østerbro-organisationer, som Østerbro Lokaludvalg og Miljøpunkt Østerbro samt By & Havn, som har stået for udviklingen af Amerika Plads.

Arkitekturløbet 2011?
Copenhagen X regner med at være på banen i 2011 med et nyt arkitekturløb. Hvilken bydel løbet finder sted i næste år er dog ikke fastlagt endnu.

 

Vi ses...

Sidst opdateret d. 21. januar 2014