Dansk Arkitekturguide

Isbjerget

Hvad får du hvis du mikser de skandinaviske dyder med internationale erfaringer og europæiske tanker og ideer? Svaret er Isbjerget: en unik boligbygning med 11 tinder, som er placeret i det yderste hjørne af Aarhus Havn, med en fantastisk udsigt over Aarhus bugt, Kalø Vig og Aarhus by.

Inspirationen til isbjerget er hentet i flydende, løsrevne isstykker og det skrå tag tager højde for lys og udsigt. Meningerne om Isbjerget er meget delte - kritiske røster mener ikke, at hældende vinduer og vægge passer til en bygning af denne kaliber, mens tilhængere hylder den form for arkitektonisk uregelmæssighed. Ikke desto mindre er isbjerget et frisk, arktisk pust på Aarhus Havn.

Bag Isbjerget står et ungt, trendsættende arkitektteam med deltagelse fra en dansk, hollandsk, fransk og belgisk tegnestue. Det danske bidrag til Isbjerget kommer fra JDS Architects og CEBRA. De andre bidrag er fra det hollandske seARCH og det franske Louis Paillard.

Byggeriet startede i 2010 og Isbjerget tog imod de første beboere i 2013. Bygningen rummer 210 lejligheder i et miks af lejelejligheder og ejerlejligheder fordelt på 10 etager. Ingen af de 11 spirer er ens, hvilket gør at den arkitektoniske dynamik og udsigten fra over vandet fra ejendommen er optimeret.

9. januar 2014 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 11. februar 2014