Dansk Arkitekturguide

Bikuben Kollegiet

Arkitektonisk er Bikuben Kollegiet bygget op om et rotationsprincip, hvor rækker af boliger ligesom vrider sig forbi fællesarealerne op igennem bygningen. Nederst hviler bygningen på en central sokkel, som ud mod gaden giver plads til en søjlegang. Overordnet set kommer kollegiet til at fremstå som en kube, men den markante kasseform brydes flere steder af de åbne ’mellemrum’, hvor der bliver plads til både indendørs og udendørs fællesarealer.

Fællesområder, som køkkener, opholdsrum, gymnastikrum, vaskeri og taghave er placeret forskudt på forskellige etager i et forsøg på at skabe fællesskab og bevægelse i huset. Både køkkener og fællesområder ligger ind mod en central gård, så man kan se fra det ene område til det andet.

Kunstneren Viera Collaro har udsmykket Bikuben Kollegiet med forskellige lysinstallationer. Hun står desuden bag lysinstallationer på KUA, Aarhus Universitet og Avedøre værket.

31. december 2013 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 22. januar 2014

}