Dansk Arkitekturguide

Jarmers Plads

Ejendommen er et eksempel på den modernistiske og funktionalistiske stil, og huset er et af de tidligste eksempler på et kontorhus i nordisk modernisme.

Husets disponering med højhuset, der er indrettet som et moderne kontorhus, der danner væg mod den trafikerede boulevard, og den lavere bygning med direktionskontorer, kantine og repræsentative lokaler mod H.C. Ørstedsparken er en helt anden kontorhus-disponering end Østifternes tidligere hovedsæde. Dette tidligere hovedsæde var disponeret som en stor og tung bygningsmasse, der skulle symbolisere soliditet og tyngde.

I den eksisterende ejendom er huset brudt op i flere forskellige bygningskroppe. Huset er opført som en betonkonstruktion, der på facaderne er beklædt med natursten.
Bygningsdele som vinduer, trapper og lignende er tegnet og specialfremstillet til huset. Hvor der er anvendt eksisterende bygningsdele, er disse af en høj kvalitet og typisk for opførelsestidspunktet. Således går Arne Jacobsens Munkegårdslampe igen i samtlige etager.

31. december 2013 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 22. januar 2014