Dansk Arkitekturguide

Sampension

Sampensions hovedsæde i Tuborg Havn er udformet som et stort L, der bærer et rør med glaspartier i hver ende. L'et er beklædt med grønlig granit, og røret med kassetter i sort kobber, som langsomt irrer. Kobberskodderne er opbygget af slanke, etagehøje kassetter, vendt skiftevis ind- og udad, så der opstår relief i facaden.

Indenfor leder en bred granit trappe op til et overraskende atrium på 1. sal. Rummet breder sig mod bygningens gavle som en stor ellipseform, og strækker sig samtidig op igennem alle husets etager til det møder ovenlyset. På gulvplan ligger kantine samt konference- og mødecenter, hvorfra der er adgang til terrasser i gavlene. Lyse farver dominerer, og lader bygningen næsten vibrere i immateriel lethed samtidig med at et vand- og lyskunstværk bestående af 500 optiske fibre langsomt skifter farver.

31. december 2013 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 22. januar 2014

}