Dansk Arkitekturguide

SMK Museumshaven

Museumshaven foran Statens Museum for Kunst skal lægges om. Den stramme barokinspirerede have skal omdannes til et grønt og levende mødested, hvor kunsten kan komme på græs.

Ønsket er at åbne Museumshaven op, både mod byen og mod det grønne Østre Anlæg, der udfolder sig bag Statens Museum for Kunst. Haven skal være et åbent og grønt åndehul i byen, hvor man kan hænge ud og opleve kunst i det offentlige rum. En af de væsentligste ideer bag den nye museumshave er netop at trække kunsten ud af museet og lade publikum møde kunsten under helt andre rammer end på museet - og i en helt anden skala. Haven giver nemlig også mulighed for at udstille kunst i størrelse XXXL.

Den unge danske tegnestue Polyform skal forløse Museumshavens 7.500 kvadratmeter store potentiale og føre 'SMK tilbage i parken', som titlen på projektet lyder. Den nye Museumshave er samtidig en del af en større ambition om at skabe sammenhæng og forbindelse mellem Parkmuseerne i København og skal gøre det lettere at bevæge sig fra den ene park til den anden og fra det første museum til det næste.

Omlægningen af Museumshaven er i fuld gang og forventes færdig i 2014. 

8. januar 2014 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 11. februar 2014