Dansk Arkitekturguide

Tårnlegepladsen

Fælledparkens nyeste legeplads er en minimodel af Københavns tårne. For de københavnerglade og by-interesserede voksne er det sjovt at se på. For børnene er det bare en ualmindelig velfungerende legeplads.

Tårnlegepladsen er bygget op omkring de fem mest kendte tårne i byen. Her er Rundetårn, Rådhustårnet, Børstårnet, Marmorkirken og Vor Frelsers Kirke skaleret ned i børnehøjde og sat sammen med gangbroer og rutsjebaner. Legepladsen tilføjer legen en ekstra dimension med sin opfordring til interaktiv leg, når der med teknologi lægges op til høj fysisk aktivitet og konkurrence. Børn kan bl.a. lege elektronisk fangeleg over Børstagene, løse en rebus i Rundetårn eller holde en politisk tale fra Rådhustårnet.

En af legepladsens store attraktioner er Spejlhuset: en ombygget version af en gammelt udslidt bygning med forvrængende og sjove tivolispejle på gavle og døre. Spejlhuset har været omtalt i en af verdens største design- og arkitekturblogs, Dezeen Magazine, og huset har desuden vundet den anerkendte Red Dot Design Award. Tårnlegepladsen har desuden vundet Danish Design Award 2012 i kategorien "Service- og oplevelsesdesign".

8. januar 2014 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 11. februar 2014