Dansk Arkitekturguide

Tivolis Koncertsal

Ved sin opførelse i 1956 var Tivolis Koncertsal tegnet af Frits Schlegel og Hans Hansen den største og mest nutidige i Norden, og med renoveringen lever den igen op til tidens krav til bl.a. akustik, sceneplads, orkesterplads, siddekomfort og adgang for handicappede.

I forbindelse med renoveringen af Tivolis Koncertsal blev opført en helt ny cirkelformet foyer i tre etager med lounge, bar, udsigt over Tivoli og café med udeservering. Foyeren er let og transparent og tænkt som en tidløs pendant til Tivolis velkendte pavillonarkitektur.

I renoveringen af koncertsalen, var det afgørende at bevare den oprindelige stemning og ånd. Facaden dækkes således af snoede, hvidlakerede aluminiumslameller, der fanger og reflekterer solen om dagen og Tivolis mange lygter om aftenen.

Den 700 kvadratmeter store pavillon rummer hovedindgangen til koncertsalen. Foyerens nederste plan karakteriseres af en spektakulær attraktion; et 30 meter langt akvarium, hvis koralrev indirekte belyser rummet.

31. december 2013 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 22. januar 2014

}