Golden Days Festival

Dansk Arkitektur Centers arrangerer i forbindelse med Golden Days festivalen Krig No. 1 Håndværk med holdning - tre vandringer om 'Bedre Byggeskik'. Der stilles skarpt på den holdningsændring som udvikledes i forhold til byggeri i begyndelsen af forrige århundrede, og som fik benævnelsen Bedre Byggeskik.

Bedre-byggestikhåndværk.jpg

1. verdenskrig kickstartede fremtiden og gjorde op med traditionerne - men i Danmark kiggede man tilbage og fandt en stolthed i håndværk med holdning.

I 1908 oprettede Arkitektforeningen "Tegnehjælpen", hvor private mennesker, kunne få gratis arkitekthjælp til tegning af deres huse. Herudfra voksede landsforeningen Bedre Byggeskik, stiftet d. 27. juni 1915 - næsten eksakt et år efter 1. verdenskrigs udbrud. Foreningen arbejdede på at hæve den arkitektoniske kvalitet i det almene byggeri med gedigne, simple materialer og håndværksmæssige gode løsninger. Man søgte tilbage til det trygge og traditionelle.

På de tre byvandringer den 7., 14. og 21. september vil du opleve eksempler på Bedre Byggeskik, få fortællingen bag den danske byggebevægelse og se nærmere på hvad bedre byggeskik er i dag. Hvorfor blev denne stilart så populær, hvor blev den af og hvad er Bedre Byggeskik i dag?

>> Læs mere om Golden Days Festival

Tilmeld dig de tre golden days-ture

Sidst opdateret d. 28. august 2014