Linje Bx - Høje Taastrup

En litterær podride på den lysegrønne rute Bx mellem Hovedbanegården og Høje Taastrup ved forfatter og performancekunstner Frank Langmack.

 TTA_20090925_3914.jpg

 

INTRO: HOVEDBANEGÅRDENS SIDEINDGANG VED ASTORIA HOTEL

En kort introduktion til fortællingen om byens hjerte og den måde lytteren kan navigere i den, fortalt af dens forfatter Frank Langmack. (1:29)

play_ikon_Afspil.png

 

 

Kapitel 2: hovedbanen er en hest

Vi går på opdaglese på Hovedbanegårdens kendte og ukendte områder, mens vi skærper sanserne med duften af læder. (6:33)

play_ikon_Afspil.png

 

 

KAPITEL 3: grotten og hjertet

Vi forlader Hovedbanegården og besøger hovedanen, som bygningen er opkaldt efter. Vi skal ned under overfladen til et møde med ukendte sider af byens sjæl. (6:51)

play_ikon_Afspil.png

 

 

KAPITEL 4: fra hovedbanen over enghave til danshøj

Vores organer er skvulper i fugtige jakkesæt, mens vi får storbyen direkte i årerne og ser på første del af ruten mod Høje Taastrup, bl.a. Kødbyen og Enghave. (3:25)

play_ikon_Afspil.png

 

 

KAPITEL 5: danshøj station

Vi møder sjælen, der tager en tur ud af kroppen. Jorden afslører sin glemsomhed, og vi får endnu en bid information om konstruktionen omkring byens hjerte. (4:10)

play_ikon_Afspil.png

 

 

KAPITEL 6: i s-toget på vej mod taastrup

Menneskehjertets oprindelse afsløres, og fortællingen kommer i ubalance, indtil den kommer tilbage på skinnerne ved igen at bindes til landskabet. (3:26)

play_ikon_Afspil.png

 

 

KAPITEL 7: taastrups forbandelse

Vi møder en dør til dør-sælger, der har haft stor indflydelse på Taastrups historie. Vi hører, hvorfor storbyens puls har svært ved at nå her ud, men også om Messias ankomst. (7:11)

play_ikon_Afspil.png

 

 

KAPITEL 8:  Høje taastrups station - the end

Vi hilser på byens rygrad, ser byens befrielsesfront, og så rundes hele historien om byens hjerte af med et højest usædvanligt.... (12:05)

play_ikon_Afspil.png

Sidst opdateret d. 21. januar 2014