YES IS MORE

Fra den 21. februar 2009 kan du opleve udstillingen, der zoomer ind på en af dansk arkitekturs mest succesfulde og nyskabende arkitektvirksomheder BIG - BJARKE INGELS GROUP.

Udstillingsperiode 21. februar 2009 - 31. maj 2009
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

YESISMORE_497x220

Danske arkitekter har nytænkt og udviklet det arkitektoniske sprog væsentligt de senere år. Med udstillingen "YES IS MORE" zoomer Dansk Arkitektur Center (DAC) ind på en af dansk arkitekturs mest succesfulde og nyskabende arkitektvirksomheder BIG - BJARKE INGELS GROUP.

Udstillingen er en del af pilotprojektet Close Up, der via udstilling, debat, seminar og undervisning stiller skarpt på nye tendenser, præmisser og udfordringer i dansk arkitektur.


Få en 360 grader virtuel tur i udstillingen

 
YES360_220.jpg
  
Legende, kontroversiel, fræk, nyskabende og provokerende er blot nogle af de ord der kendetegner BIG. Med Bjarke Ingels i spidsen, har arkitektvirksomheden på få år skabt både prisvindende projekter masser af innovative byggerier, et internationalt renommé og markeret sig i samfundsdebatten. Ud fra visionen om at befri arkitekturen fra vanetænkning og i stedet betragte det moderne liv som en inspirerende udfordring, har BIG medvirket væsentligt til at forny dansk arkitekturtradition.

Foto. DAC / Jacob GalttTEGNESERIEUNIVERS
I et tegneserie-univers inviteres publikum til at gå på opdagelse i BIGs storbyarkitektur og i deres arbejdsmetoder fra idé til færdigt byggeri. Modeller af danske og internationale projekter vil som kerne i udstillingen stå som en storby lysende i natten. Udstillingen i DAC er BIGs første soloudstilling i Danmark.

BIG er én arkitektvirksomhed, ud af en række danske arkitektvirksomheder, der med stærke og innovative løsninger skaber helhedsorienteret arkitektur ud over det sædvanlige. De seneste år har det danske byggeri været i rivende udvikling. Danske arkitekter har eksperimenteret, udvidet og udviklet sig - og dansk arkitektur har både rykket inden for såvel design og arkitektoniske formsprog, ny teknologi, nye kompetencer, professionalisering, internationalisering og bæredygtighed; og i en sådan grad, at danske arkitekter på mangfoldig vis har nytænkt og udviklet den danske/skandinaviske tradition.

Lyd er fra Bjarke Ingels' åbningstale på Dansk Arkitektur Center den 20. februar 2009

Foto. DAC / Jacob GalttSEMINARER, WORKSHOPS OG FOREDRAG
Sideløbende med udstillingen afholder DAC seminarer, workshops og foredrag, der uddyber og debatterer de seneste års udvikling og nybrud samt fremtidens udfordringer og muligheder.  På kanten af økonomisk nedgang er det helt oplagt at stille spørgsmålet:  Hvordan kan de danske arkitektvirksomheder fortsætte succesen og løfte deres erfaringer og potentialer videre ind i det 21. århundrede?


FILM PÅ UDSTILLINGEN

Der vises en række film på udstillingen - blandt andet en film om 8-tallet - et byggeri tegnet af BIG i Ørestad. Filmen kan ses i to dele på YouTube -
Se 1. del af filmen om 8-tallet
Se 2. del af filmen om 8-tallet

 

 

Close Up er finansieret af Realdania

 Sidst opdateret d. 24. april 2014

}