HVAD GØR EN BY VÆRD AT LEVE I_

en Copenhagen X udstilling om ny arkitektur og byudvikling i København gennem de seneste 10 år. 10. juni - 23. oktober 2011 i Dansk Arkitektur Center og ude i byen. Gratis omvisninger hver søndag på dansk kl. 12 og engelsk kl. 14.

Udstillingsperiode 10. juni 2011 - 23. oktober 2011
 

Gratis omvisninger hver søndag på dansk kl. 12 og engelsk kl. 14.

5 ud af 6 stjerner i Berlingske
"Dansk Arkitektur Center viser en dybt interessant udstilling, der diskuterer hovedstadens mulige kvaliteter og mulige fremtid. Det er både en fortælling om ikonbyggeri og et glimt ind i fremtiden." skriver Torben Weirup i Berlinsgske 22. juli 2011. Læs hele anmeldelsen.

10 års byudvikling i København
Sommerens store udstilling i Dansk Arkitektur Center giver indblik i den massive fysiske forandring, København har været igennem de seneste 10 år - fra storskala byudvikling i Ørestad til nye kulturinstitutioner og grønne byrum i de gamle brokvarterer. Og vender samtidig blikket mod fremtidens byudvikling med spørgsmålet: hvordan kan vi bygge videre på de seneste 10 års erfaringer og fortsat skabe bæredygtige rammer for fremtidens vækst og velfærd? Udstillingen er den tredje og sidste i rækken af Copenhagen X udstillinger om ny arkitektur og byudvikling i hovedstaden.

Skab dit eget e-magasin
Udstillingen rummer en række muligheder for selv at gå på opdagelse i byen - både virtuelt og i virkeligheden. Dyk ned i Copenhagen X' Digitale Galleri, skabt specielt til udstillingen, og find flere end 100 eksempler på ny arkitektur og byudvikling. Og producer dit eget e-magasin med udvalgte projekter, som kan sendes som pdf til din e-mailadresse.
Besøg det Digitale Galleri

Hvad drømmer byens indbyggere om?
Få fortællingen om hovedstadens tre store byudviklingsområder med meget forskellige forudsætninger: Ørestad, Nordhavnen og Carlsberg. Se modeller af en række prestigeprojekter skabt af danske og internationale arkitekter inden for de sidste 10 år. Og oplev byudviklingen i den helt store skala i BIG og Kollisions 3D fremtidsfilm "Loop City", der viser hvordan man med udgangspunkt i den berømte fingerplan fra 1947 kan forbinde Storkøbenhavn med Øresundsregionen. Hør hvad byens indbyggere siger til byens udvikling og deres drømme for byens fremtid i udstillingens seks film.

 

 

Ud i byen
Deltag i debatter om byens udvikling, tag med på søndagens gratis guidede ture, eller download en podwalk og lyt til fortællinger om byen mens du går eller cykler. Og deltag i det store Copenhagen X arkitekturløb 2011 i Sluseholmen senere på sommeren. Læs mere om de mange aktiviteter sommeren over i forbindelse med udstillingen på www.copenhagenx.dk 

Se billeder fra udstillingsåbningen den 9. juni 2011


Created with Admarket's flickrSLiDR.

 

"Hvad gør en by værd at leve i_" er en opdateret og udbygget version af det officielle danske bidrag til den 12. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2010.

"Hvad gør en by værd at leve i_" - en Copenhagen X udstilling om ny arkitektur og byudvikling i København er kurateret og produceret af Dansk Arkitektur Center med støtte fra Copenhagen X, Realdania, Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune, Kulturministeriet, Statens Kunstfond, By & Havn, Carlsberg og Montana.

Sidst opdateret d. 21. januar 2014

}