MANMADE ENVIRONMENT

Dansk Arkitektur Center stiller skarpt på landskabsarkitekturens rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige byer og landskaber med eksempler fra hele Norden. Oplev bl.a. motorvejslandskaber der indbyder til ophold, taghaver der renser luften for CO2 og nye attraktive områder, der inviterer til samvær og bevægelse.

Udstillingsperiode 12. februar 2011 - 22. maj 2011
 

 - en udstilling om ny nordisk landskabsarkitektur

Udstillingen kan opleves i De Nordiske Ambassader, Berlin, fra den 16. juli - 28. august 2012.

Læs mere om Manmade Environment på Nordic Embassies

Manmade Environment var udstillet i Dansk Arkitektur Center fra den 12. feb.  2011 -  22. maj 2011.
  
 

Manmade _motorvej

Vibeke Rønnow Tegnestue

 

Med udstillingen MANMADE ENVIRONMENT inviteres publikum på en visuel rejse mellem overraskende og inspirerende eksempler på designede landskaber i hele Norden. 

Gennem film og billeder tages publikum med på en visuel rejse fra bæredygtige motorvejslandskaber i Jylland, der former sig som et stort kløverblad og sætter skulpturelle spor i landskabet, til Islandske sneskredsbarrierer, der både 'holder på landskabet' og tilføjer nye rekreative stisystemer og udsigtspunkter til et landskab, der før var utilgængeligt.

Som nogle af nyeste eksempler fra Danmark præsenteres SEB Parken ved SEB banks nye hovedsæde på Kalvebod Brygge i København, der åbner sig mod byen og giver området et nyt liv By- og landskabsudvikling - og Vestled strand, der forbinder Hvide Sande By med havet.

MANMADE ENVIRONMENT har modtaget Sølv-pris for bedste udstillingsdesign ved norske grafikeres brancheorganisations årlige prisuddeling. Læs mere her

MANMADE ENVIRONMENT er udviklet og produceret i et samarbejde mellem Dansk Arkitektur Center (DAC) og Norsk Form efter oprindelig ide fra DAC. Arkitekturmuseet i Stockholm, Finlands Arkitekturmuseum og Nordens Hus i Reykjavik har bidraget med kuratering af udstillingen.
Udstillingen har netop været vist på Oslo Arkitekturtriennale.

Udviklingen af MANMADE ENVIRONMENT er finansieret af Realdania, Oslo Arkitekturtriennale, Nordisk Ministerråd, Kulturkontakt Nord og Nordisk Kulturfond. Udstillingen i DAC er finansieret af Realdania.


Tilknyttede aktiviteter i Dansk arkitektur center i udstillingsperioden fra den 12. februar - 22. maj 2011

ARKITEKTUR UDEN TAG - workshops for familier . Læs mere

Guidede ture i byen: Grupper har mulighed for at bestille ture ud til blandt andet SEB parken og Prags Boulevard i København. Læs mere

Sidst opdateret d. 21. januar 2014

}