EUROPAS BEDSTE ARKITEKTUR

Gå på opdagelse i de stærke kreative tendenser, der tegner europæisk arkitektur lige nu i udstillingen EUROPAS BEDSTE ARKITEKTUR - European Union Prize for Contemporary Architecture/Mies van der Rohe award 2011.

Udstillingsperiode 1. november 2012 - 6. januar 2013
 

 

014 Neues Museum©Jörg von Bruchhausen.jpg

Neues Museum af David Chipperfield Architects + Julian Harrap. Foto: Jörg von Bruchhausen

Udstilling i Dansk Arkitektur Center den 1. november 2012 - 6. januar 2013

Oplev en perlerække af det bedste inden for europæisk arkitektur lige nu i Dansk Arkitektur Centers nye udstilling EUROPAS BEDSTE ARKITEKTUR - European Union Prize for Contemporary Architecture/Mies van der Rohe award 2011.

Her kan man blandt andet se Zaha Hadids imponerende nye museum i Rom, MAXXI Museum of XXI Century Arts, det meget omtalte Juvet Landscape Hotel i Norge af Jensen & Skodvin Arkitekter, foruden vinderen af Mies van der Rohe Award 2011, Neues Museum i Berlin af David Chipperfield Architects. 

I alt præsenteres 45 spektakulære og betagende byggerier, der er blevet opført i Europa inden for de seneste år.

Alle er arkitekturprojekter, der har været med i opløbet om at modtage den prestigefyldte Mies van der Rohe Award, Europas officielle arkitekturpris. Prisen uddeles hvert andet år blandt europæiske arkitekter for byggeri opført i Europa, der har en særlig arkitektonisk kvalitet.

Mies van der Rohe Award 2011 gik til britiske David Chipperfield Architects i samarbejde med Julian Harrap for ombygningen af Neues Museum i Berlin, som får ekstra meget plads på udstillingen sammen med Collage House af den spanske arkitektduo Bosch + Capdeferro, der fik talentprisen, Emerging Architect Special Mention. Begge projekter er kendetegnet ved at skabe nyt udtryk og nyt liv til eksisterende bygninger.

Læs mere om de to vinderprojekter her

Også Danmark er repræsenteret på udstillingen med boligbyggeriet 8-tallet af BIG samt Jean Nouvels Koncerthus for DR. Den sidstnævnte var i øvrigt blandt de seks finalister til prisen, der er opkaldt efter den store tyske arkitekt, Ludwig Mies Van der Rohe (1886-1969).

La Trufa - arkitektur skabt via hø, beton og kalven Paulina

Et af projekterne på udstillingen "Europas bedste arkitektur" hedder "Trøflen", og er blevet til ved en ganske speciel proces, der blandt andet involverer hø, beton og kalven Paulina - se video af hvordan La Trufa blev til.

Udstillingsåbning den 31. oktober 2012

Næste Forrige

MIES: MANDEN OG PAVILLONEN

I tilknytning til udstillingen kan man i film og billeder stifte nærmere bekendtskab med den store arkitekt Mies van der Rohe og hans berømte Barcelona Pavillon, der stadig i dag er inspirationskilde for mange arkitekter verden over.

Læs mere om "Mies: Manden og Pavillonen" her:


Udstillingen "Europas bedste Arkitektur - European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 201" er blevet set af mange tusinde mennesker i London, Paris, Wien, Düsseldorf og Bruxelles. Nu er turen kommet til København, hvor publikum frem til den 6. januar 2013 vil kunne gå på opdagelse i de stærke tendenser, der tegner international arkitektur lige nu.

HVORFOR HAR EUROPA EN MIES VAN DER ROHE AWARD?
SE INTERVIEW MED KENT MARTINUSSEN, CEO DANSK ARKITEKTUR CENTER:


RABAT
Når du har købt din billet, kan du gemme kvitteringen og komme ind til halv pris en anden dag.
Om onsdagen kl. 17-21 er der gratis adgang til udstillingen.

GRATIS OMVISNINGER

Hør fortællingerne bag udstillingen EUROPAS BEDSTE ARKITEKTUR på en søndagsomvisning med en af Dansk Arkitektur Centers kyndige guider. Gratis, når entréen er betalt. Tilmelding ikke nødvendig. Omvisninger på dansk: hver søndag kl. 12.00-13.00

Udstillingen er udviklet og tilrettelagt af Fundació Mies van der Rohe -Barcelona i samarbejde med og støttet af European Commission Culture 2000 programme, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Gobierno De Espagna, Ministerio de Fomento, USM Sistema Modulares, Fundacio BancSabodell og Roca.

Udstillingen i Dansk Arkitektur Center samt den tilknyttede udstilling om Mies van der Rohe er støttet af Realdania.

 

 

Sidst opdateret d. 21. januar 2014