Copenhagen Solutions på Oslo arkitekturtriennale

Copenhagen Solutions er en rejseudstilling, som viser Københavns målsætning om at blive verdens første CO2 neutrale hovedstad i 2025. Udstillingen vises på DogA, hvor også triennalens hovedudstilling vises, i perioden d. 24. september – 5. oktober 2013.

Udstillingsperiode 24. september 2013 - 5. oktober 2013
 

Udstillingen Copenhagen Solutions på Oslo arkitekturtriennale fra den 24. september - 5. oktober 2013

Copenhagen-Solutions (2).jpg

Foto: Kontraframe.dk

Et partnerskab mellem Københavns Kommune, Dansk Arkitektur Center og Realdania viser en bred vifte af initiativer og projekter, som er med til at transformere København.

Hovedstaden er allerede godt på vej mod målet, hvilket vises i projekter, som vedrører genoplivning af gamle industriområder, udvikling af nye urbane områder med innovativ arkitektur, bæredygtig fjernvarme og et velintegreret transportsystem.

Ved at demonstrere bæredygtige løsninger i København, skal udstillingen fungere som en inspirationskilde for andre byer.

>> Læs mere om Copenhagen Solution her

Debat: hvordan kan byer være drivere for bæredygtig udvikling

Udstillingen åbnes med en paneldebat d. 24. september kl. 17:00 på DogA. Temaet for paneldebatten matcher triennalens og handler om, hvordan byer kan være drivere for bæredygtig udvikling. Der rettes et kritisk fokus på bæredygtighedsbegrebet og stilles spørgsmål ved, om det blot er blevet et bekvemt redskab i byernes globale konkurrence, eller om der gemmer sig en oprigtig tanke om at skabe en bæredygtig by for det fælles bedste? Derudover vil debatten handle om, hvad kan Norge og Danmark lære af hinanden? Og hvad der batter inden for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed?

>> Læs mere om åbningen og debatten her 

Nordens største arkitekturfestival 

Oslo arkitekturtriennale er Nordens største arkitekturfestival, og arrangeres hvert tredje år. Årets arkitekturtriennale har fået titlen "Bak den grønne døren - Arkitektur og drømmen om bærekraft." Hovedudstillingen åbner d. 19. september. Det er det belgiske kuratorteam Rotor, der har indsamlet og nu udstiller over 600 bæredygtige objekter fra 200 arkitektkontorer, selskaber og miljøorganisationer verden over.

>> Læs mere om arkitekturtriennalen her 

Adresse:
DogA
Hausmans Gate 16
Olso
>> www.doga.no 

  

Copenhagen-Solutions (1).jpg

Foto: JDS

DAC& BOOKS/SHOP

Sidst opdateret d. 21. januar 2014