I dialog med verden

Udstillingen ’I Dialog med Verden – arkitektur af Henning Larsen Architects, schmidt hammer lassen architects & ADEPT’ inviterer publikum ind i de processer, der kommer forud for bygningerne. Udstillingen har fået fem hjerter i Politiken.

Udstillingsperiode 18. januar 2013 - 10. marts 2013
 

Udstilling i Dansk Arkitektur Center fra den 18. januar - 10 marts 2013 - Se åbningstider

SHL-dialog-opening-2.jpg


Fem hjerter i Politiken

Udstillingen får fem hjerter i Politiken

 

Arkitektur er mere end flotte glaskasser

"Flotte ser de ud, nybygningerne på denne side. Men arkitektur handler om andet end at lave disse 'money shots', som det hedder hos unge arkitekter med et begreb lånt fra pornografien (...)

Udstillingen samler og opdaterer under en hat tre separate tegnestuepræsentationer (...) materialet fra de tre udstillinger passer så godt sammen, og den fælles præsentation er så vel iscenesat, at de styrker hinanden.

Det er en stor udstilling, der rammer de aktuelle grænser for Dansk Arkitektur Centers kapacitet. Men formatet er et godt forvarsel om, hvad vi kan vente os, når centeret i 2016 flytter til større lokaler på Bryghusgrunden."

- Karsten Ifversen, Politiken 18. januar


Levende arkitektur

"Dansk Arkitektur Center stiller ofte i udstillinger og andre former for formidling spørgsmålet om, hvorvidt arkitektur kan forandre verden. At den indimellem kan, giver 'I dialog med verden' en række illustrative eksempler på."

- Torben Weirup, Berlingske 18. januar

 

Kulturminister Marianne Jelved anbefaler udstillingen

Hvad er det mest imponerende arkitektur, du har set?

"Det er udstillingen i Dansk Arkitektur Center i Strandgade i København. Her udstiller Henning Larsen Architects, schmidt hammer lassen architects og ADEPT nogle af deres internationale vinderprojekter. Det er kunst, der viser, hvad dansk arkitektur kan gøre ved verden i dag. Churchill sagde engang: 'Først skaber vi arkitekturen. Så former arkitekturen os'. Det er bare så rigtigt, så det er ikke lige meget, hvad vi lever i. Det er en fantastisk udstilling."

- Marianne Jelved i interview i Herning Folkeblad, 5. februar


De tre markante danske arkitektvirksomheder viser, hvordan de arbejder i dialog med deres omgivelser, når de udvikler arkitektur. Samlet giver de tre arkitektvirksomheder os en sjælden mulighed for at opleve de mange sider af ny arkitektur, som ellers ikke er umiddelbart synlige: nemlig de mange komplekse sammenhænge, arkitekten må indgå i, før arkitekturen kan få sin endelige form.

Se også videoerne i højre spalte, hvor arkitekterne præsenterer deres bidrag til udstilling og deres syn på arkitekturen. Videoerne kan også ses her


En arkitekt skal stille spørgsmål

Oplev hvordan Henning Larsen Architects arbejder ud fra en filosofi om, at man skal lytte og lære før man tegner. Gennem udvalgte projekter fra ind- og udland, blandt andet det store Harpa koncert- og konferencecenter, som de har skabt i samarbejde med kunstneren Olafur Elisson, viserde hvordan konteksten - historien, kulturen og forestillingerne om fremtiden - er afgørende for, hvordan bygninger i sidste ende bliver formet.

HLA Harpa i Reykjavik

Harpa - Reykjavik Koncertsal og Konferencecenter af Henning Larsen Architects. Foto: Nic Lehoux

 

Arkitektur skal give noget tilbage til samfundet

Se hvordan schmidt hammer lassen architects er optagede af at undersøge, hvordan den færdige arkitektur påvirker livet i bygningerne. Schmidt hammer lassens grundsætning er, at arkitektur skal give noget tilbage til samfundet. For eksempel viser schmidt hammer lassen architects, hvordan den barske sociale virkelighed i London blev afgørende for udformningen af en ny skole og forandrede hverdagen for kvarterets unge.


SHL_640x204.jpg

Aberdeen Universitetsbibliotek  af schmidt hammer lassen architects. Foto: Adam Mørk


Eksperimentér med ADEPT

ADEPT er optaget af byens mange muligheder for at skabe nye relationer mellem bygninger og mennesker. I udstillingen kan man blandt andet se, hvordan borgernes mange ønsker til et nyt kulturhus på Frederiksberg blev direkte indarbejdet i det nye byggeri.

ADEPT_640x204.jpg

Måløv Aksen af ADEPT og LiWplanning. Foto: Kaare Viemose

 

En levende tegnestue

Henning Larsens Architects har valgt at flytte deres arbejde helt ind i udstillingen, som i hele perioden er omdannet til et levende tegnestuemiljø. Her vil studerende fra Kunstakademiets Arkitektskolen indtage udstillingsrummet og, som en del af deres studieforløb, udvikle nye forslag til Københavns fremtidige indretning i dialog med publikum. Læs mere om de arkitektstuderendes workshops i udstillingen her.

Se billeder fra udstillingsåbingen

Næste Forrige

 

Gratis omvisning hver søndag 

Hver søndag kl. 12-13 i hele udstillingsperiode kan du få en gratis omvisning i udstillingen. 

Søndag den 17. og 24. februar kl. 14-15 er der omvisning på engelsk. 

Læs mere i kalenderen om de gratis omvisninger

 

Udstillingen "I dialog med verden" er skabt i samarbejde med Henning Larsen Architects, schmidt hammer lassen architects og ADEPT.

Udstillingen er støttet af Realdania.

 

Arrangementer i forbindelse med udstillingen

Sidst opdateret d. 21. januar 2014