Possible Greenland i Nuuk

Possible Greenland - det dansk/grønlandske bidrag på Arkitekturbiennalen i Venedig 2012 - kunne opleves i Nuuk. Udstillingen, der på biennalen fik både national og international ros, illustrerede de udfordringer, potentialer og muligheder, Grønland står overfor i dag.

Udstillingsperiode 5. februar 2013 - 3. marts 2013
 

pos-greenland-nuuk (3).jpeg

Grønland er med de klimamæssige ændringer i den arktiske region blevet et nyt geopolitisk omdrejningspunkt. Samtidig oplever landet demografiske udfordringer og en politisk udvikling, der bevæger sig mod større uafhængighed.

Projektet Possible Greenland ønsker at skabe en platform for diskussion og formidling af en bæredygtig udvikling i Grønland, og med den internationale gennemslagskraft, som Possible Greenland havde på Arkitekturbiennalen i Venedig, har udstillingen allerede været et positivt bidrag i debatten om Grønlands fremtid.

Udstillingen kunne opleves i kulturhuset Katuaq i Nuuk, og dermed blev Possible Greenland udstillet i det samfund, der er omdrejningspunktet for hele udstillingen, og for det publikum, som skal diskutere og i sidste ende beslutte, hvordan fremtidens Grønland skal udvikles.

Et arkitekturfagligt og tværnationalt bud på en bæredygtig samfundsudvikling
Possible Greenland illustrerede, hvordan arkitekturfaglige kompetencer kan bidrage til at skabe en bæredygtig samfundsudvikling i Grønland og det arktiske område. Udstillingen kom både med visionære bud på en udvikling inden for infrastruktur, bosætning, urbanitet, migration, organisering og kultivering af Grønland og det grønlandske samfund. 

Projektet var det første tværnationale samarbejdsprojekt af sin art. Det er projektets hovedkurator, professor i geologi ved Københavns Universitet Minik Rosing, med-kurator NORD Architects Copenhagen og teams bestående af grønlandske og danske arkitekter, ingeniører og byplanlæggere, der i fællesskab har arbejdet med de højaktuelle problemstillinger.

Fra Venedig til Nuuk
Det har fra begyndelsen været vigtigt for udstillingsteamet at skabe en debat forankret i det grønlandske samfund, så grønlænderne kan træffe de nødvendige beslutninger, der kan påvirke den fremtidige udvikling i Grønland, og derfor har det også fra begyndelsen været planlagt, at Possible Greenland skulle kunne opleves i Nuuk.

Billeder fra udstillingsåbningen

Næste Forrige


Læs mere om Possible Greenland på Arkitekturbiennalen:


>>Possible Greenland - udstillingsside

>>Åbning af Possible Greenland på biennalen i Venedig

>>Possible Greenland - den bedste danske pavillon

>>Mere anerkendelse til den danske pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig


Kreditering:

Det officielle danske bidrag til den 13. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig, Possible Greenland, var kurateret af den internationalt anerkendte dansk-grønlandske professor i geologi, Minik Rosing i samarbejde med NORD Architects Copenhagen.

Deltagere:
tnt nuuk, ELKIÆR + EBBESKOV arkitekter, Hausenberg, Clement & Carlsen Arkitekter, Qarsoq Tegnestue, Tegnestuen Vandkunsten,Tegnestuen Nuuk, BIG - Bjarke Ingels Group, Julie Edel Hardenberg, Inuk Silis Høegh, Greenland Migrating": KITAA Arkitekter, David Garcia Studio, Henning Larsen Architects, Conditions Magazine, TERROIR, Boris Brorman Jensen, Arkitektskolen Aarhus, CEBRA Arkitekter, Transform Arkitekter, Arktisk Ingeniør v/ Sanaartornermik Ilinniarfik i Sisimiut og Danmarks Tekniske Universitet, DTU Management Engineering

Dansk Arkitektur Center v/Kent Martinussen var af Kulturministeriet udpeget som kommissær for den danske pavillon. Possible Greenland er støttet af Kulturministeriet, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg, Realdania og sponsoreret af Shell, Royal Arctic Line, Rambøll, Dreyers Fond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, Colorgruppen, Vink Plast og Neschen.

Visningen af Possible Greenland i Katuaq var støttet af Kommunegarfik Sermersooq, Realdania, Grønlandsbankens Erhvervsfond, Royal Arctic Line og Permagreen. Possible Greenland i Katuaq er udviklet i samarbejde med Grønlands Arbejdsgiverforening og tnt Nuuk.

Sidst opdateret d. 25. juli 2017