Zaha Hadid – World Architecture

Oplev sommerens store soloudstilling i Dansk Arkitektur Center med den internationale stjernearkitekt Zaha Hadid.

Udstillingsperiode 29. juni 2013 - 29. september 2013
 

Udstillingen Zaha Hadid - World Architecture kan opleves i Dansk Arkitektur Center fra den 29. juni - 29. september 2013 - Se åbningstider

Anmeldelser  

fire-hjerter.jpg

Udstillingen får fire hjerter i Politiken


Superstar Hadid løfter sløret
 

"Zaha  Hadid  Architects' ejendommelige formverden er smukt præsenteret i Dansk  Arkitektur  Center. Det er en gennemført udstilling, som fungerer på næsten alle niveauer af interesse. Man kan med udbytte se den som almindelig nysgerrig, og man kan gå ind som arkitekt og kigge dem efter i kortene og se, hvordan flere af deres realiserede bygninger er konstrueret." 

- Karsten Ifversen, Politiken 3. juli 2013

>> Læs hele anmeldelsen på Politiken.dk

 

Oplev udstillingen

ZahaHadid_320x400_DK_credit.jpgDen irakisk-britiske arkitekt Zaha Hadid er en af de mest eftertragtede, beundrede og diskuterede arkitekter i verden. Hun er tilmed den eneste kvinde i arkitekturens absolutte superliga, og den første kvindelige arkitekt, der har modtaget den prestigefulde Pritzker Architecture Prize - 'arkitekturens nobelpris'.

Fra MAXXI til Ordrupgaard

De seneste 30 år har Zaha Hadid udfordret arkitekturens grænser med et sanseligt og udtryksfuldt formsprog, der i dag er blevet ikonisk for vores forestilling om fremtidens globale arkitektur. Det gælder eksempelvis bygninger som MAXXI Museum of Contemporary Art i Rom (2010), Guangzhou Opera House (2010), BMW Central Building i Leipzig (2005), London Aquatic Centre (2012) og herhjemme tilbygningen til Ordrupgaard (2005) nord for København.

Et avanceret geometrisk univers

Til sommerens store udstilling i Dansk Arkitektur Center har Zaha Hadid Architects skabt en udstillingsoplevelse udover det sædvanlige. Her kan man opleve en verden af højhuse, svævende skaller, udvalgte byggerier og designobjekter. Alt sammen i et grænseløst landskabeligt univers, der viser hvordan Zaha Hadids' opsigtsvækkende bygninger og designs opstår i et avanceret digitalt og geometrisk univers.

Interaktiv installation

På udstillingen kan man opleve en interaktiv installation, som ændrer sig i form og udtryk efter udstillingsgæsternes bevægelser i rummet. Her kan du se en video af installationen fra udstillingen Parametric Space: 

 

ZH_citat_640x204px.jpg

Billeder fra udstillingen

Næste Forrige

 

Nordens eneste Zaha Hadid byggeri

I 2005 skabte Zaha Hadid tilbygningen til kunstmuseet Ordrupgaard nord for København, som er hendes eneste byggeri i Norden. Ved at afkode og fortolke museets omgivelser, føjer tilbygningen med sit særegne udtryk en ekstra dimension til Ordrupgaards oprindelige, klassicistiske bygning.

Ordrupgaard2013_ext_foto_Anders Sune Berg.jpg

Foto: Anders sune berg 

Første soloudstilling i Danmark

Udstillingen i Dansk Arkitektur Center er Zaha Hadids første soloudstilling i Danmark og dermed første gang et dansk publikum inviteres inden for i stjernearkitektens univers. I udstillingsperioden vil der være forskellige talk, debatter og foredrag samt familieworkshops. Hver søndag er der gratis omvisning i udstilingen.

 

Udstillingen Zaha Hadid - World Architecture er udviklet af Zaha Hadid Architects i samarbejde med Dansk Arkitektur Center med støtte fra Realdania og Kvadrat.

 

International omtale af Zaha Hadid udstillingen

>> Læs omtale af udstillingen på dezeen.com

>> Læs omtale af udstillingen på designboom.com

>> Læs omtale af udstillingen på archdaily.com


002 MAXXI © Iwan Baan.jpg

Foto: Iwan Baan. Zaha Hadid Architects MAXXI Museum of Contemporary Art i Rom 

Sidst opdateret d. 18. april 2017