Behind the Green Door

Med udstillingen Behind the Green Door inviterer den anerkendte belgiske kuratorgruppe, Rotor dig på en legende rejse gennem bæredygtighedens indflydelse på arkitekturen og kaster et kærligt og kritisk blik på bæredygtighed og grønne løsninger.

Udstillingsperiode 7. februar 2014 - 9. juni 2014
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

Behind-the-green-door_1.jpg

Foto: Marte Garmann 

De to mindrere udstillinger der var en del af KAN DET BÆRE?, The Banality of Good og Shifts, lukker den 25. maj, mens den store udstilling Behind the Green Door kan opleves frem til og med den 8. juni.

Udstillingen er bygget op af 600 bæredygtige objekter fra arkitektkontorer, virksomheder og miljøorganisationer verden over som den belgiske kuratorgruppe har indsamlet over flere år. Alle påstår de at være bæredygtige, men i Rotors fortolkning er det en midlertidig sandhed, og intet er entydigt.

Bæredygtigt som mærkat

I udstillingen møder man alle former for genstande fra den soldrevne græsslåmaskine og energisparende facader til det bæredygtige arbejdstøj og bordet der er formgivet efter træets årer. I denne sammenhæng præsenterer udstillingen de paradokser der opstår når man bruger mærkatet 'bæredygtigt'.

De mange objekter er dels kategoriseret inden for emner, dels at finde på en kronologisk tidslinje der begynder 30 år tilbage og som bugter sig gennem udstillingslokalerne.

Arrangementer omkring bæredygtighed

Udstillingen i Dansk Arkitektur Center suppleres af en række forskellige arrangementer omkring bæredygtighed.

Behind the Green Door er udviklet til Oslo Arkitekturtriennale 2013 og kurateret af Rotor. Udstillingen i Dansk Arkitektur Center er støttet af Realdania, Dreyers Fond og Den Norske Ambassade.

 

RELATERET UDSTILLING I ARKITEKTERNES HUS

PLUG-IN - "STUDIO CONSTRUCTING AN ARCHIVE"

Plug-in studio constructing an archive

Udstillingen Plug-in er gratis at besøge og kan ses i Arkitekternes Hus, Strandgade 27 A, København fra den 7. - 21. maj 2014.

>>Læs mere om udstillingen Plug-in

>> Læs mere om Oslo Arkitekturtriennale

>> Læs mere om Rotor

 

3. februar 2014 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 26. maj 2014