Empowerment of Aesthetics

Hvad har sommerfugle, kvantemekanik, poesi og jord at gøre med arkitektur? Fra 7. juni til 23. november 2014 kunne du i den danske pavillon på Venedigbiennalen møde duften af jord, læse Niels Bohrs brev til Einstein og begrave dine tæer i fyrrenåle.

Udstillingsperiode 7. juni 2014 - 23. november 2014
 
Vis på kort Sted Den Danske Pavillon, Giardini della Biennale, Venedig, Italien
 

danishpavilion-02-medium.jpg

Fra udstillingen Empowerment of Aethetics i den danske pavillon. Foto: Jens Lindhe

5 HJERTER I POLITIKEN

"Jeg er begejstret for det modent reflekterede og komplekse verdensbillede, den danske pavillon udfolder (...)

Den danske pavillon kommer ikke farende ud i hovedet på en. Men den er ganske overbevisende, når man giver sig hen og mærker betydningen af det sanselige og samtidig opdager, hvor lille fokus vi har på det i byggeriet."

>> Læs hele Karsten Ifversens anmeldelse i Politiken

Den danske pavillon udfordrede den dominerende rationalistiske tilgang til arkitektur, ved at genintroducere æstetikkens glemte kræfter. Den danske landskabsarkitekt og kurator på den danske pavillon på arkitekturbiennalen i Venedig, Stig. L. Andersson argumenterede for, at den æstetiske tilgang - og den glemte modernitet - er essentiel for vores fælles rejse frem mod en bæredygtig fremtid.

"Min ambition er at vise forholdet mellem glemte, undertrykte og undereksponerede dele af den dynamiske danske modernitet. Ikke kun i arkitekturhistorien, men også inden for videnskab, kunst og poesi."

Kurator, professor og landskabsarkitekt Stig L. Andersson.

KATALOG
>> Se udstillingskataloget for Empowerment of Aesthetics

 

TALK & DEBAT: CITIES AND CITY REGIONS IN 2050

Hvordan vi lever i fremtidens byer og byregioner? Hvordan kan vi planlægge smarte baseret på den tilgængelige viden og historie? I forbindelse med den oficielle åbning af den danske pavillon, blev der afholdt en paneldebat, hvor politikere, arkitekter og eksperter diskuterede en bæredygtig fremtid for vores byer.

debat-biennale2014.jpg

Paneldebat i forbindelse med åbningen. Fra venstre ses: Kent Martinussen (adm. direktør, Dansk Arkitektur Center,) Stig L. Andersson kurator for  udstillingen og stiftende partner i SLA), Freija Van Duijne (Independent futurist at Future Motions, president Dutch Future Society, analyst at The Hague),  Serban Cornea (Arkitekt og partner i MUTOPIA), Aase Nyegaard (viceborgmester Sønderborg), Tina Saaby (stadsarkitekt, København), Brian Vad Mathiesen (Professor ved Aalborg universitet og en del af DK2050 videnspanel), Michael Ziegler (Borgmester Høje-Taastrup), Mathias Sauerbruch (Partner i Sauerbruch Hutton tbc.). Foto: CARMERAPHOTO ARTE

 

Billeder fra udstillingen

danishpavilion-06-medium.jpg

danishpavilion-09-medium.jpg

Fra udstillingen Empowerment of Aethetics i den danske pavillon. Fotos: Jens Lindhe

SLA collage Biennale 2014

Fotocollage: SLA

 

Empowerment of Aesthetics

Næste Forrige


Se video om SLA's projekter

 

 

En del af det store billede

Udstillingen i den danske pavillon var en del af det store projekt DK2050, der samler ti kommuner, fire ministerier, tre regioner, fonde og private virksomheder for at fremme nytænkning og opstille konkrete scenarier for, hvordan vi kommer til at bo og leve i byer og byregioner i 2050.

>>Læs mere om DK2050

Det officielle Danske bidrag til den 14. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig 2014 var støttet af Kulturministeriet, Realdania, Den Danske Kunstfond, Dreyers Fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, OSRAM, SpektraLED, New Mat, alluVial International, Egen Vinding & Datter, Bark House, Sibelco Denmark, Niels Bohr Arkivet, Museum Jorn, Mariebjerg Kirkegaard, Thorvaldsens Museum, Den Hirschsprungske Samling, KØS, Carsten Hoff, iGuzzini, Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte, G.N. Brandts Haves Venner.


Læs mere:

>>Læs mere om Arkitekturbiennalen i Venedig

>> Læs mere om den tidligere udstilling i den danske pavillon Possible Greenland

 

Københavnske byrum udstilles i Venedig

Stig L. Andersson og SLA Architects står bag en lang række nye byrum og landskabsarkitektoniske projekter - her er nogle af dem, der kunne opleves som en del af biennaleudstillingen 'Empowerment of Aesthetics'.

9. april 2014 / Af Sidsel Hartlev

Sidst opdateret d. 19. juli 2017