Mind the Earth

Kan skovhugst være smukt? Set fra oven dannes de fineste mønstre, men historien bag er skræmmende – store dele af regnskoven forsvinder hver dag. Udstillingen ’Mind the Earth’ på Dansk Arkitektur Center viser klodens forandring gennem udvalgte fotos fra Google Earth, der bringer erkendelser af, hvor mangfoldig, modstandsdygtig, men også sårbar vores klode er.

Udstillingsperiode 20. november 2014 - 31. januar 2015
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

Det er gratis at besøge udstillingen

La intersection Mind the Earth

LA Intersection. Foto: Kasper Brejnholt Bak, Kilde: Google Earth

 

Mind the Earth, mind it. Earth. Min klode. Der hvor jeg kommer fra. Jeg kommer fra jorden. Mind that. Mind mig om det. 

Fra teksten 'MIND THE EARTH' af Morten Søndergaard

Der er noget dybt fascinerende ved at se jorden fra oven. Man opdager pludselig ting, man ikke var opmærksom på før. Fra 10 kilometers højde danner landskaber og bebyggelser mønstre, som vi ikke aner, vi indgår i. Og når vi så zoomer ind, står det klart, at hvert sted og område har sin egen helt særlige karakter og fortælling. I udstillingen 'Mind the Earth' bliver der både zoomet ind og ud, når udvalgte fotos fra Google Earth fortæller hver sin unikke historie om jordens tilstand; fra spredte øsamfund til megabyer og kæmpelandbrug, der skal sikre føde til en fortsat voksende verdensbefolkning.

 

Skovrydning_Bolivia_km30.jpg

Skovhugst i Bolivia. Foto: Kasper Brejnholt Bak, Kilde: Google Earth

Fakta og filosofi 

Udstillingen beskæftiger sig med fire overordnede temaer med det at bo og bebo som omdrejningspunkt: fødevarer, energi, transport og vand. Derigennem undersøges det, hvordan fremtiden for mennesker, byer og landskab ser ud; hvad skal vi leve af? Hvordan skal vi transportere os? Og hvor skal ressourcerne komme fra?

Hvert foto ledsages af både overraskende fakta og tankevækkende filosofi. Udstillingen er nemlig udviklet i tæt samarbejde med arkitekt og byplanlægger Kasper Brejnholt Bak fra Rambøll og forfatter Morten Søndergaard, der har hver deres tilgang til fotografierne - arkitektens deskriptive og faktuelle over for forfatterens poetiske og filosofiske tilgang. Tilsammen skaber de indlevelse i billedernes univers og kommer med bud på, hvordan vores verden ser ud lige nu, og hvordan den måske kommer til at se ud i morgen. 

Google Earth som demokratisk værktøj

Google Earth har for længst vist sit værd som et nyt, demokratisk redskab til at se og blive klogere på vores planet. Men det virkelig spændende spørgsmål er, hvorledes en teknologi som Google Earth kan give os nye erkendelser om den verden, vi lever i - og måske endda hjælpe os med at forandre den?

>> Se DR K's program 'Smagsdommerne' hvor de anmelder udstillingen

NezaChalcoItzaBarrioMexicoCitykm3.jpg Fiskerislum_Manila_km025.jpg

TH: Fiskerslum i Manila. TV: Verdens største slumområde i Mexico. Foto: Kasper Brejnholt Bak, Kilde: Google Earth

Inspirationsaften for undervisere

Den 25. november kan du komme til inspirationsaften for undervisere, hvor du får en eksklusiv omvisning i udstillingen Mind the Earth med arkitekt og byplanlægger Kasper Brejnholt Bak fra Rambøll.

>> Tilmeld dig

-------------------------------------------------------------

Mind the Earth er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med arkitekt og planlægger Kasper Brejnholt Bak.

Udstillingen er blevet til i partnerskab med Rambøll og Damgaard-Jensen A/S.

Udstillingen er støttet af Realdania.

30. juni 2014 / Af Sidsel Hartlev

Sidst opdateret d. 28. januar 2015