Reprogramming the City

I Dansk Arkitektur Centers store efterårsudstilling "Reprogramming the City - nye muligheder for byens rum" kan du opleve en række projekter fra hele verden, der gentænker byens rum på kreativ vis - og måske inspirerer dig til at gøre det samme!

Udstillingsperiode 1. oktober 2014 - 4. januar 2015
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

Interview med udstillingens kurator Scott Burnham

Hustage kan blive til urbane haver med grøntsager, bier og høns. Det mørke område under en bro kan blive til en udendørs biograf. Byen omkring os rummer potentialet til at kunne meget mere og bruges på nye måder.

Der er et enormt arsenal af uudnyttede ressourcer i de rum og ting, der knytter sig til byens eksisterende funktioner. De er skabt med én funktion for øje, men hvad kan de ellers gøre eller bruges til? Kan vi bruge det vi allerede har på nye måder? I stedet for at se byen som et slutprodukt af en kreativ proces kan det blive begyndelsen på en ny.

Reprogramming the City 01.jpgFoto: Kristian Ridder-Nielsen

I udstillingen kan du bl.a. opleve eksempler i 1:1 på projekter, der gentænker byen - få f.eks. et skud ny energi ved busstoppestedet, der har lysterapi i stedet for reklamer eller kom og drik et glas vand fra et billboard, der omdanner luftfugtighed til drikkevand. De nævnte projekter er fra Umeå og Lima, men der er også en del danske projekter repræsenterede i udstillingen - f.eks. er 'Byens Hegn' fra metrobyggeriet rykket ind på Dansk Arkitektur Center! Hegnet er nemlig et godt eksempel på, hvordan man kan gentænke byggepladser, så de får en ny og mere positiv funktion i byen, når de som her bliver til udstillingspladser for kunstprojekter m.m. 

Reprogramming the City 03.jpgFoto: Kristian Ridder-Nielsen

Reprogramming The City har tidligere været vist i en mindre version i Boston Society of Architects BSA Space Gallery. Udstillingen er kurateret af urbanist og forfatter Scott Burnham.

Katalog
>> Hent udstillingskatalog som PDF

Artikler
>> Læs artikel "Ny bølge af kreative by-idéer" om udstillingen i Jyllandsposten

 

Billeder fra udstillingen og de udstillede projekter

Næste Forrige

 

RC4_IMG_6642.jpgMaking the City

Pladsen foran Dansk Arkitektur Center er i anledning af udstillingen også blevet 'reprogrammeret'. Her har seks unge talenter fra Dansk Arkitektur Centers netværk SPROUT skabt en installation i form af et stort omvendt skib, der skal gøre pladsen rarere at opholde sig på i løbet af efteråret.

>> Læs mere om projektet Making the City

 

 

 

arrangementer i forbindelse med udstillingen

I forbindelse med udstillingen arrangerer Dansk Arkitektur Center en række forelæsninger og ture, der fokuserer på byens rum og hvordan man kan gentænke det. Tilmeld dig på nedenstående links:

>> Urban aktivisme / urban kreativitet - 19. november

>> På stedet: Papirøen - 3. december

>> Byen som fælles scene - den 10. december

>> Omvisninger hver søndag i udstillingsperioden - gratis, når entréen er betalt

>> Se mere i kalenderen

              1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

maj 2017

Kalender

previous next

--------------------------------------------------

Udstillingen er støttet af Realdania. Metroselskabet, AFA JCDecaux og Juliana er samarbejdspartnere i udstillingen.

20. maj 2014 / Af Sidsel Hartlev

Sidst opdateret d. 9. december 2014