SHIFTS: The Economic Crisis and its Consequences for Architecture

Udstillingen Shifts handler om den økonomiske krises indflydelse på arkitekternes og arkitekturens samfundsmæssige rolle

Udstillingsperiode 7. februar 2014 - 25. maj 2014
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

Shifts-Christian-van-der-Kooy.jpg

Foto: Christian van der Kooy

Dansk/hollandske Powerhouse Company står sammen med den hollandske arkitekturkritiker Hans Ibelings bag udstillingen Shifts der handler om den økonomiske krises indflydelse på arkitekternes og arkitekturens samfundsmæssige rolle.

Hvordan har finanskrisen efterladt arkitekterne?

Shifts stiller skarpt på hvordan den globale finanskrise siden 2008 har påvirket arkitekturen, hvad der gik forud for krisen, og på hvordan krisen har efterladt arkitekterne.

I dag er eksempelvis kun 5% af nye bygninger tegnet af arkitekter - er det så stadig relevant at hævde at det er arkitekterne som bærer ansvaret for den måde vi bor og arbejder på? Og hvordan påvirker krisen arkitekternes fremtidige ansvar og arbejde?

Global økonomi set gennem gyldne arkitekturmodeller

Udstillingen præsenteres gennem smukke gyldne arkitekturmodeller, der viser hvordan finanskrisen har påvirket arkitekturen og omvendt.

Arrangementer omkring bæredygtighed

Udstillingen i Dansk Arkitektur Center suppleres af en række forskellige arrangementer omkring bæredygtighed.

>> Læs interview med Hans Ibelings og Chales Bessard fra Powerhouse

>> Læs mere om Powerhouse Company

SHIFTS: The Economic Crisis and its Consequences for Architecture er skabt af Powerhouse Company i samarbejde med den hollandske arkitekturkritiker Hans Ibelings. Udstillingen i Dansk Arkitektur Center er støttet af Realdania. 


3. februar 2014 / Af Kasper Egeberg

Sidst opdateret d. 13. marts 2014