Stenens hjerte

Stenens hjerte - Close up III: Lundgaard & Tranberg var Dansk Arkitektur Centers store sommerudstilling skabt af forfatter Tor Nørretranders.

Udstillingsperiode 26. juni 2014 - 21. september 2014
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

stenens-hjerte_640x204px.png

Arkitektur handler ikke først og fremmest om smukke bygningsværker og iøjnefaldende konstruktioner. Arkitektur handler om at skabe rammer for menneskers liv og oplevelser - rammer for den strøm af lys, energi, stof og mennesker, som er livets puls.

Det er grundpåstanden for forfatter Tor Nørretranders, der har tilrettelagt Stenens hjerte- Dansk Arkitektur Centers store sommerudstilling om den internationalt fremtrædende danske arkitektvirksomhed Lundgaard & Tranberg.                

Stenens hjerte var ikke en klassisk arkitekturudstilling med skulpturelle modeller af arkitektens værker. Det var et mangfoldigt udtryk bestående af murværk, billeder, tekster, rindende vand, spejle, optiske effekter, computermodeller og digte, som aktiverede gæstens følesans, rumoplevelse, dybdesyn, tidsoplevelse og naturvidenskabelige nysgerrighed.  

Udstillingen handlede om Lundgaard & Tranbergs værker, men den undersøgte samtidig hjertet i arkitekternes bestræbelse på at skabe rammer for livets gang.

Udstillingens mest fundamentale greb var dog at den slet ikke befandt sig i udstillingslokalet. Oplevelsen i Dansk Arkitektur Centers lokaler var ment som en øjenåbner, en introduktion til en tur ud i byen, hvor man kan kigge på bygningerne i det perspektiv, udstillingen gav.


Udstillingen er tredje del af Dansk Arkitektur Centers udstillingsrække Close Up.

----------------------------------------------------------

Stenens hjerte var støttet af Realdania, Nordea-fonden, Dreyers Fond og Petersen Tegl.

Stenens hjerte var udviklet af Tor Nørretranders i et samarbejde med bl.a.
følgende bidragydere >>

Stenenshjerte-model-KRN.jpg

Arkitektur handler ikke om hvordan bygninger ser ud. Arkitektur handler om hvordan bygninger former menneskers liv. Det vigtige er hvordan huse kanaliserer strømme af lys, luft og vand, ikke om de tilhører en bestemt æstetisk retning. TIETGENKOLLEGIET - Foto: Kristian Ridder-Nielsen.

Stenens-hjerte-microskop-KRN.jpg


Stenenshjerte-film-KRN.jpg

Foto: Kristian Ridder-Nielsen


Online guide til Lundgaard & Tranbergs arkitektur

i Copenhagen X Galleriet

Vi har sammensat en guide til 10 af Lundgaard & Tranbergs eksisterende og kommende værker i København. Du kan også sammensætte din egen guidede tur til Lundgaard & Tranbergs arkitektur - og andre ny arkitektoniske værker og byrum i København.

>> Cph X guide til Lundgaard & Tranberg

>> Se mere i Copenhagen X Galleriet

24. april 2014 / Af Sidsel Hartlev

Sidst opdateret d. 19. juli 2017