Banebrydende byggeri - 100 danske gennembrud der ændrede verden

Dansk Arkitektur Center viste i en ny udstilling 100 byggerier, der har været med til at forme danskernes og omverdenens billede af dansk arkitektur i verdensklasse.

Udstillingsperiode 9. oktober 2015 - 3. januar 2016
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

Storebælts broen

Storebæltsbroen, DISSING+WEITLING. Foto: Susanne Jensen

Vidste du, at Storebæltsbroen er Europas længste hængebro? At Operaen i Sydney er udnævnt som umistelig verdenskulturarv af FN? Eller at Bella Sky Hotel i Ørestad er skævere end det skæve tårn i Pisa? Alle har de gjort en forskel i verden - og alle er de tænkt og skabt i samarbejde mellem danske arkitekter og ingeniører.

Disse tre og 97 andre byggerier og anlæg kunne opleves på Dansk Arkitektur Centers efterårsudstilling 'Banebrydende byggeri - 100 danske gennembrud, der ændrede verden'. Udstillingen stillede skarpt på udvalgte gennembrud i dansk arkitektur, der har sat nye standarder og rykket vores opfattelse af, hvad byggeri kan gøre for mennesker.

Byggeri i verdensklasse

Danske byggerier har en høj international profil: Uanset om man befinder sig i Frankrig, Iran, Australien eller USA, så fortæller danske arkitekter og ingeniørers projekter altid en historie om stærk innovation, høj formgivningskvalitet og en humanistisk tilgang.

I udstillingen 'Banebrydende Byggeri' satte Dansk Arkitektur Center fokus på 100 byggebedrifter i Danmark og i udlandet, hvor visionære danske arkitekter og innovative ingeniører har været med til at udvikle, opfinde og genopfinde arkitekturen og derved sætte helt nye standarder inden for byggeverdenen - såvel den danske som den internationale.

-----------------------------------------

Banebrydende Byggeri - 100 danske gennembrud, der ændrede verden' var udviklet i et partnerskab mellem Realdania og Dansk Arkitektur Center. Projektet var foruden Realdania støttet af Rambøll, Sund & Bælt, DISSING+WEITLING Architecture og schmidt hammer lassen architects.

-----------------------------------------


KØB PLAKATER FRA UDSTILLINGEN

BBB_Storebælt_plakatStorebæltsbroen
Pris DKK 99,00
Køb plakat 

BBB_8tallet_plakat

 

 

 

 

 

 

 

 

 


8 Tallet
Pris DKK 99,00
Køb plakat

9. juli 2015 / Af Kristina Neel Jakobsen

Sidst opdateret d. 5. august 2016