Fællesskab din by

'Fællesskab din by - en udstilling og arrangementsrække om de mennesker og det engagement, der forandrer byen', sætter fokus på demokratiet i arkitekturen og byudviklingen. I løbet af 2015 fejres 100-års jubilæet for revideringen af Grundloven og Dansk Arkitektur Center bidrager til denne fejring ved at stille skarpt på den danske tradition for at tænke i fællesskaber, inddragelse og borgerdrevne initiativer i arkitekturen og i byen.

Udstillingsperiode 16. april 2015 - 5. juni 2015
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

 UDSTILLINGEN FÅR FIRE HJERTER I POLITIKEN

"Vi behøver altså ikke kun at opfatte os selv som forbrugere af byer og samfund, som andre har lavet for os. Vi har selv magten til at ændre vores omgivelser, og det er ligefrem støttet af planloven. Det er den følelse, udstillingen efterlader en med, og det er ganske opbyggeligt." 

- Politiken

Jagten-pa-faellelsskabet-MJ.jpg

Udstillingsåbning. Foto: Marie Joensen

Jagten-pa-fællesskabet-09-K.jpg

Foto: Kristian Ridder-Nielsen. 

Borgerinddragelse, borgerinvolvering, bottom-up, borgerengagement, urban aktivisme, civilsamfundsaktivitet - tendensen har mange navne og den fylder meget i lokalsamfundene, i kommunale processer og i udviklingen af de danske byer.

Showcasing af borgerlyst

Borgerinitierede projekter er betydningsfulde i det danske samfund og for de fysiske rammer, hvilket er omdrejningspunktet for udstillingen. Dansk Arkitektur Center skaber med denne udstilling en platform, hvor der showcases den borgerlyst, der influerer vores byer og samfund.

I udstillingen synliggøres de ildsjæle og borgergrupper, som har taget udviklingen i egen hånd. Publikum kan blive inspirerede til selv at gå ud og tage handling eller blive inspireret til at engagere borgere på nye måder i deres professionelle arbejde.

Prags Boulevard_Foto Majken Hviid.JPG

Prags Boulevard. Foto: Majken Hviid

ØsterGRO.JPG

ØsterGRO. Foto: ØsterGRO.

 

Fællesskab-væg-KRN.jpg

Foto: Kristian Ridder-Nielsen. 

En arena for arrangementer 

Udstillingens ene rum består af en stor arena - her vil DAC invitere eksterne aktører og organisationer ind i udstillingsperioden til at debattere og belyse temaet fra forskellige vinkler. Udstillingen bliver derfor i høj grad levende og omskiftelig, idet der i gennem hele perioden vil være en række arrangementer i selve udstillingen.

Udstillingsperioden strækker sig over syv uger med åbning 16. april og stor fejring af demokratiet den 5. juni med en arrangementsrække på Grundlovsdag.

Nedenfor kan du se alle de kommende arrangementer. Hold også øje med kalenderen og DACs Nyhedsbrev for at blive opdateret om kommende arrangementer.

Billeder fra udstillingsåbningen

Næste Forrige

---------------------------------------------

Udstillingen er udviklet af Dansk Arkitektur Center med støtte fra Realdania, Dreyers Fond og BL-Danmarks Almene Boliger. 

---------------------------------------------

ARRANGEMENTER I FORBINDELSE MED UDSTILLINGEN

2. marts 2015 / Af jla@dac.dk

Sidst opdateret d. 19. maj 2015

}