Fang din by

Hen over sommeren 2015 har en lang række af by-entusiaster med kameraet i hånden dokumenteret byens særlige stemninger, dens mennesker og dens helt overraskende øjeblikke. Resultaterne blev vist i udstillingen Fang din by, der med en samling af sjove, flotte og overraskende billeder fejrede livet i byen.

Udstillingsperiode 7. oktober 2015 - 30. november 2015
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 

FangDinBy_02

Foto: Fang din by udstilling 2015

Det liv, vi lever i byen, formes af de steder, mennesker og oplevelser, der møder os. De steder, hvor vi færdes hver dag, og som får os til at føle os hjemme. De mennesker, som omgiver os, og som bliver vores naboer, vores venner eller blot markante forbipasserende, der minder os om de mange forskellige måder, man kan leve sit liv på. Og de mange indtryk og oplevelser, byen giver os, når den står på den anden ende med uvejr, fester, events eller demonstrationer.

Fang din by var en fejring af livet i byen og viste mere end 1000 personlige blik på byen, fanget på kamera hen over sommeren 2015.

I en stor fotokonkurrence og en række mindre udfordringer på Instagram, igangsat af Canon, Politiken og DAC, bad vi alle med et kamera til rådighed om at vise os smilet, hemmeligheden og mødet i den by, de bor i. Resultaterne kunne ses i udstillingen og var et vidnesbyrd om de mange oplevelser i sommeren 2015. Havde du deltaget i konkurrencen, kunne du gå på jagt efter netop dit billede i den sværm af personlige øjebliksbilleder, der udjorde udstillingens univers.

FangDinBy_01

Foto: De seks 2.pladsfotos fra Fang din by udstilling 2015

Juryen havde udvalgt vinderbilledet og seks 2. plads fotos, som blev afsløret til udstillingsåbningen den 7. oktober 2015. Udstillingen viste juryens udvalgte fotos samt vinderne af konkurrencens tre instagramudfordringer.

Juryen bestod af:

  • Thomas Borberg, Politikens fotochef
  • Maja Dyrehauge Gregersen, festival manager i Copenhagen Photo Festival
  • Julie Boserup, kunstner
  • Else-Marie Westh, Corporate & Marketing Communications Director i Canon
  • Rune Huvendick, chef for Kommunikation og Markedsføring i Dansk Arkitektur Center

Vil du se alle de udvalgte billeder og læse juryens kommentarer? Så kan du downloade Dansk Arkitektur Centers app. 

>> Download app

Få et glimt af hvilke billeder juryen havde taget med fra konkurrencen, da de mødtes for at finde vinderbilledet:

 

Se billeder fra vores tre instagramudfordringer

#fangdinby på Instagram

----------------------------------------

Fang din by! var udviklet af Canon, Politiken og Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Copenhagen Photo Festival. Projektet var støttet af Realdania.

1. september 2015 / Af Mathias Eckersberg

Sidst opdateret d. 5. august 2016