Sommerudstilling: LET'S PLAY

Hvordan kan vi bruge byrummet som et sted for idræt og bevægelse? Sommerens store udstilling og event LET'S PLAY sætter fokus på netop det, og inviterer alle, der har lyst, til at prøve kræfter med nye bevægelsesformer i vores midlertidige, udendørs arena.

Udstillingsperiode 23. juni 2016 - 30. september 2016
 
Vis på kort Sted Dansk Arkitektur Center
 
 

Let's-play-06-KRN2.1200x800.jpg

Udstillingen Let's Play. Foto: Kristian Ridder-Nielsen

I sommeren 2016 omdannes Dansk Arkitektur Center og pladsen foran huset til en sommerdestination for bevægelse. I en midlertidig, udendørs arena inviteres alle, der har lyst, til at prøve kræfter med helt nye bevægelsesformer og indendørs åbner en stor udstilling, der sætter fokus på bevægelse i byen. I løbet af udstillingsperioden afholder vi en række faglige arrangementer, hvor professionelle såvel som interesserede mødes og drøfte "next practise" - hvad er næste skridt i forhold til at arbejde med bevægelse i byen?

Bevægelse og motion var engang noget, der primært fandt sted i funktionsbestemte rammer, som haller og anlæg designet til formålet. Men i de senere år er bevægelse rykket ind i vores hverdag og ud i byrummet.

Byen udgør i dag en arena for bevægelse i alverdens former for alle aldre. Gadeidrætten har gjort sit indtog, og legende installationer og fleksible idrætsfaciliteter skyder op mange steder. Bevægelse har fået en prominent rolle i byen - men den lever også ofte i lokale lommer og fælleskaber, som det kan være svært at orientere sig i.

>> Se aktiviteter i forbindelse med udstillingen

>> Udforsk leg og bevægelsesområder i København

Let's-play-04-KRN2.1200x800.jpg

Udstillingen Let's Play. Foto: Kristian Ridder-Nielsen

Med LET'S PLAY vil vi fortælle historien om den uformelle og ikke-organiserede bevægelse, der i disse år rykker ved byens rammer, og give danskerne mulighed for at prøve kræfter med nye urbane bevægelsesformer.

Målet er at inspirere børn, unge og ældre - såvel som arkitekter og planlæggere - til at se anderledes på bevægelse. Ikke som noget man gør bestemte steder, på bestemte tidspunkter, men som noget der kan integreres i byen på naturligste vis, som kilde til glæde, frihed, morskab og fællesskab på tværs af køn, etnicitet og alder.

---------------------------------------------

Udstillingen er støttet af Realdania, Nordea Fonden og Lokale og Anlægsfonden. 
Tak til følgende samarbejdspartnere: GADEIDRÆT - National platform for Gadeidræt, DGI Storkøbenhavn, Street Movement, Move Copenhagen, Syddansk Universitet, Københavns Universitet, KADK, Nomadisk af Natur, Primus Arkitekter og Kompan.

----------------------------------------------

AKTIVITETER I FORBINDELSE MED UDSTILLINGEN

Der opdateres løbende med arrangementer, så hold øje på denne side og i kalenderen. Arrangementerne er, med enkelte undtagelser, gratis, men nogle af dem kræver tilmelding. 

NB: Medmindre andet er angivet bliver arrangementet afholdt på dansk, men samtlige instruktører kan sideløbende hjælpe engelsktalende deltagere.

>> Hent en oversigt over alle sommerens aktiviteter (PDF)

8. februar 2016 / Af lbm@dac.dk

Sidst opdateret d. 27. september 2016

}